Uitbreiding vliegveld Lelystad positief voor huizenmarkt in Lelystad

Lelystad, De woningmarkt in Lelystad krijgt een extra impuls als er in 2015 uitbreiding plaats vind van het aantal vluchten vanaf vliegveld Lelystad. De tafel van oud- minister Alders heeft de staatssecretaris geadviseerd om 25.000 vluchten te laten plaats vinden in 2015 en dit uit te breiden tot 45.000 vluchten.

Dit zorgt voor een groei in de werkgelegenheid en zijn er meer woningen nodig in gemeente Lelystad. De nieuwste wijk de Warande kan dan verder ontwikkeld worden en het aantal nieuwbouwwoningen wat gebouwd moet worden kan weer versneld worden gedaan. Daarnaast zal er veel vraag komen naar de huidige bestaande koopwoningen in Lelystad. In het segment tot 200.000euro staan er 600 woningen te koop op dit moment.

Op dit moment staan er veel woning onder water waarbij de hypotheek hoger is dan de waarde van het huis. Het is te hopen dat de plannen gerealiseerd worden. Conform de plannen dient er natuurlijk rekening gehouden te worden met milieu en geluidsoverlast. Echter is Flevoland het gebied met voldoende ruimte en mogelijkheden om dit te bepereken.

auteur: Edwin Glebbeek, www.hypotheekshop.nl/lelystad, Agorahof 25 te Lelystad, 0320-282231.