Huizenprijzen stijgen door aantrekkende economie en lage hypotheekrente

Lelystad, 22-09-2015 De huizenmarkt in Nederland met daarbij natuurlijk ook Lelystad en Almere blijft stijgen; zo zijn de huizen de afgelopen maand in augustus volgens het CBS gestegen met 2,5%. bron CBS 21-09-2015 Het gemiddelde prijsniveau was in augustus ongeveer even hoog als in december 2003. De huizenprijzen belandden in juni 2013 op een dieptepunt en lopen sindsdien maandelijks mondjesmaat op.

De lage hypotheekrente en de verbeterde economie zorgen voor een inhaalslag op de huizenmarkt. Veel kopers hebben de afgelopen jaren niet willen kopen door de onzekere economie.

U heeft al koper op de Lelystadse huizenmarkt veel keuze uit mooie (starters)woningen van 125.000 euro tot 225.000euro. Uit gegevens van Funda is het aanbod divers en worden er 576 woningen aangeboden. Bron Funda 22-09-2015 Binnenkort is de NVM openhuizenroute 3 oktober, dus ga kijken naar leuke woningen en profiteer van de lage Hypotheekrente.

De Hypotheekrente en bijkomende lasten voor een hypotheek zijn nog nooit zo laag geweest en afgelopen maand is de 10 jaars rente onder de 2% gekomen. Wij adviseren u als onafhankelijk hypotheekadviseur op basis van beste hypotheekrente en voorwaarden een passen hypotheekadvies.
auteur E.Glebbeek Glebbeekhypotheken, 0320-282231 Agorahof 25 Lelystad

Starterslening Lelystad bijna op

Lelystad 26-11-2014 Edwin Glebbeek van Glebbeekhypotheken nodigt starters op de huizenmarkt uit om hun starterslening te komen berekenen voordat het te laat is. De minister Blok wil ondanks verzoeken van de gemeentes niet verder met de starterslening. De starterslening is een renteloze lening voor uw hypotheek zodat u makkelijker een huis kan kopen.
Dit betekent dat waarschijnlijk vóór het einde van het jaar de rijksbijdrage aan de starterslening stopt. De gemeente Lelystad wil ermee door, maar als het ministerie niet bijdraagt stopt de regeling volgens wethouder Fackeldij van de gemeente Lelystad.
Er zijn op dit moment nog 19 Startersleningen beschikbaar dus: Kom uw starterslening berekenen voordat het te laat is! Met de lage hypotheekrente en de starterslening is een droomhuis vaak nog mogelijk. Onafhankelijk hypotheekadvies zorgt voor de beste hypotheek met de beste hypotheekrentes. Kom u langs of bel voor een afspraak bij Glebbeekhypotheken, Agorahof 25 te Lelystad www.glebbeekhypotheken.nl 0320-282231.

Hypotheekrente laag in eerste kwartaal 2014

Lelystad 10-01-2014, De hypotheekrente blijft ook in het eerste kwartaal laag met 10 jaar vanaf circa 3,85%* en 5 jaar vast vanaf 2,95%*. De verwachting is als de economie aantrekt deze rente weer omhoog kan gaan. De hypotheekrente blijft op dit moment nog gunstig voor uw aankoop koophuis in Lelystad.

Renteverwachting 2014

In 2013 nam de concurrentie toe op de Nederlandse hypotheekmarkt en wij voorzien voor 2014 een vervolg hierop. De beperkingen om scherpe rentes te bieden die sommige geldverstrekkers opgelegd hadden gekregen  wegens staatssteun zijn vervallen. De regels voor securitisatie (het verpakken van hypotheken en verkopen aan beleggers) worden minder streng dan eerst verwacht. Geldverstrekkers als Argenta en NIBC hebben zich nadrukkelijk op de hypotheekmarkt laten zien met lage rentes. En de kans bestaat dat nieuwe partijen in 2014 de markt betreden. Echter dient u natuurlijk ook te kijken naar de acceptatievoorwaarden en hypotheekcondities.

De concurrentie op de hypotheekmarkt is gelukkig een beetje terug. Ondanks een stijging van de kapitaalmarktrente (de rente die de Nederlandse staat moet betalen als ze voor 10 jaar geld leent), gingen de gemiddelde vaste hypotheekrentes in 2013 met 0,6 à 0,7% naar beneden. Onderstaande grafiek laat de ontwikkeling van de gemiddelde hypotheekrentes in 2013 zien. (Klik voor groot formaat)

 

 

 

Al met al verwachten wij dat het verschil tussen de kapitaalmarktrente en de gemiddelde hypotheekrente (in 2013 gedaald van 2,9% naar 1,85%) in 2014 verder zal dalen. Maar als de lange rente fors stijgt, kan dat best betekenen dat ook de hypotheekrentes in 2014 omhoog gaan. In de Verenigde Staten is de centrale bank begonnen met het afbouwen van de stimulering. De rente loopt daardoor nu al op. En de grote vraag is in hoeverre dit zal doorzetten.

Kom langs voor advies bij uw onafhankelijk adviseur als u bijvoorbeeld renteherziening heeft op uw hypotheek en/of een nieuwe woning aankoopt. U kunt minimaal een 0,5% besparen ten opzichte van de Rabobank waarbij u dan misschien minder advieskosten betaalt. Echter krijgt u bij uw onafhankelijk adviseur de beste verzekeringspremies en hypotheekrentes gedurende 30 jaar de duur van uw hypotheek

Edwin Glebbeek, www.glebbeekhypotheken.nl , 0320-282231 info@glebbeekhypotheken.nl

 

Dubbele hypotheekrenteaftrek blijft bestaan

Lelystad, 26-11-2013 De crisismaatregel voor woningbezitters met dubbele hypotheeklasten wordt met een jaar verlengd. Dit heeft staatssecretaris Weekers van Financiën bekend gemaakt. Dat is positief nieuws voor mensen die nu nog 2 woningen hebben.

 3 opvolgende kalenderjaren dubbele aftrek

Heb je noodgedwongen twee woningen waarvan één te koop staat dan is de hypotheekrente voor beide woningen tijdelijk drie opvolgende kalenderjaren aftrekbaar. Deze crisismaatregel is nu met een jaar verlengd omdat de woningmarkt nog steeds moeizaam is. Normaal gesproken geldt deze dubbele aftrek alleen in het jaar dat de oude woning te koop is gezet en de twee daarop volgende kalenderjaren.

 Dat betekent goed nieuws als je oude woning al sinds 2011 te koop staat. Oorspronkelijk zou de crisismaatregel aan het einde van het jaar aflopen en zou je vanaf 1 januari 2014 geen hypotheekrenteaftrek meer hebben voor de te koop staande woning. Met de crisismaatregel heb je ook in 2014 hypotheekrenteaftrek over de te koop staande woning. NB staat je oude woning al te koop sinds 2010 dan eindigt wel in 2014 de hypotheekrenteaftrek over de hypotheek op je oude woning.

 Kortom: staat je oude woning vóór 2011 te koop (dus 2010 en eerder) dan eindigt per 1 januari 2014 de dubbele aftrek. Staat je oude woning sinds 2011, 2012 of 2013 te koop dan heb je in 2014 dubbele aftrek. Hetzelfde geldt als je verhuist naar een andere woning en je oude woning in 2014 te koop komt te staan.

 Terugkeerregeling tijdelijke verhuur

Ook goed nieuws voor mensen die hun te koop staande woning tijdelijk verhuren. De zogenaamde terugkeerregeling is ook met een jaar verlengd. Dat betekent dat als de huur eindigt van de te koop staande woning je weer recht hebt op renteaftrek. De verhuur moet wel plaatsvinden onder de Leegstandswet. Je Hypotheekshop-adviseur kan je meer vertellen over de exacte regels.

Edwin Glebbeek, www.glebbeekhypotheken.nl, 0320-282231

Aflossen op uw hypotheek mag nu boetevrij bij veel banken

Lelystad 05 oktober 2013-  Veel banken laten hun klanten vanaf begin oktober meer aflossen op hun hypotheek zonder boete . Dat is mooi nieuws voor klanten waarbij de hypotheek meer is dan de waarde van het onderpand. Ook als bijvoorbeeld uw beleggingsverzekering te weinig opbrengt is aflossen een mooie methode om uw hypotheek betaalbaar te houden.

De verschillende banken laten u nu dus toe om meer af te lossen dan het percentage boetevrije aflossing uit de voorwaarden.Rabobank, ABN Amro en SNS zien af van boeterente

ABN

De klanten bij ABN Amro kunnen voortaan een groot deel van de hypotheek boetevrij aflossen. Dat kan tot aan de meest actuele WOZ-waarde van de woning. De regeling is beschikbaar voor alle klanten met een ‘onder water’ hypotheek en beperkt zich niet tot schenkingen, heeft de bank woensdag bekendgemaakt.

 Op dit moment staat ongeveer 25 procent van de hypotheekklanten van ABN Amro onder water. Dat betekent dat de waarde van de woning lager is dan de hypotheekschuld. „Door extra af te lossen komt het hypotheekbedrag meer in verhouding tot de waarde van de woning waardoor de kans op restschuld kleiner wordt of verdwijnt”, aldus de bank.

De Rabobank

Rabobank maakte eerder op de dag bekend de boeterente af te zullen schaffen voor klanten die hun hypotheek versneld willen aflossen met een fiscaal vrijgestelde schenking tot 100.000 euro. Daarmee volgt Rabobank het voorbeeld van SNS Bank. ABN Amro gaat een stap verder.

Zowel Rabobank als SNS stelt klanten in staat met een eenmalige vrijstelling de gehele schenking zonder extra kosten in te zetten om de bestaande hypotheek (deels) af te lossen. De uitzondering op de bestaande regeling duurt, net als de regeling van de overheid, tot 1 januari 2015.

ING liet eerder weten de boeterente te zullen handhaven. De bank benadrukte dat de boeterente een vergoeding is voor de gemiste rente-inkomsten door het vroegtijdig terugbrengen van de lening.

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën drong er eerder op aan bij de banken om het voorbeeld van SNS Bank te volgen en geen boeterente meer te rekenen als mensen met het geld uit een schenking een fors deel van hun hypotheek vervroegd willen aflossen.

Kom langs bij uw onafhankelijkhypotheekadviseur Edwin Glebbeek en wij passen graag uw hypotheek en maken een plan waarbij uw hypotheek betaalbaar blijft. Wij zorgen ervoor dat u op nummer 1 wordt geplaatst.

 www.glebbeekhypotheken.nl,  Agorahof 25 te Lelystad, 0320-282231.

Koop eigen huurhuis voordeliger door starterslening

Lelystad, Almere 20 augustus 2013. Het kopen van uw eigen huurhuis is met de nieuwe starterslening voordeliger geworden. U kunt met de starterslening makkelijker een hypotheek krijgen omdat u een renteloze lening krijgt boven het deel wat u zelf kan krijgen.

Uw huur blijft met de inflatie meegroeien en kan door een scheef-huurtoeslag nog meer omhoog gaan. Wij adviseren u om te kijken of u vergelijkbare lasten kan krijgen bij de koop van uw huurhuis; echter bij koop wordt u dus eigenaar van het huis en bouwt u vermogen op voor later. Het nadeel is dat u zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud van uw eigen huis. De starterslening is er per einde juni ingegaan en u kunt maximaal 31.500euro in Lelystad krijgen en in Almere 35.000euro.

Historisch lage hypotheekrente

De hypotheekrente staat historisch laag waardoor u tot gunstigere lasten kan komen in vergelijk met een huurhuis; de risico’s bij overlijden ww en arbeidsongeschiktheid worden meegenomen in uw lasten en zo wordt u er beter van.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Als onafhankelijk hypotheekadviseur doen wij zaken met alle geldverstrekkers en geven u een totaal financieel advies met de beste hypotheekrentes en verzekeringen waarbij u in de toekomst willen ontzorgen met uw hypotheek via een hypotheekabonnement. Wij verzorgen de Nationale hypotheekgarantie[NHG} waardoor u de laagste rente krijgt en zekerheid heeft als u het niet meer kan betalen het waarborgfonds van de NHG uw restschuld overneemt. Dit is bij onvrijwillige werkeloosheid, arbeidsongeschiktheid en relatiebreuk.

Kom langs en bereken uw hypotheek voor uw eigen huurhuis en wij zorgen ervoor dat u er beter van wordt. U kunt een vergelijk maken op onze site van huren met kopen.www.glebbeekhypotheken.nl/berekeningen/huren-of-kopen

Edwin Glebbeek, www.glebbeekhypotheken.nl, 0320-282231 Agorahof 25 te Lelystad.

 

Veel belangstelling Starterslening in Lelystad en Almere

Lelystad/Almere 06 augustus 2013 Veel belangstelling Starterslening en hypotheke in Lelystad en Almere!

Er is veel vraag naar de starterslening in Lelystad en Almere. Starters kunnen door de startersregeling makkelijker een koophuis kopen. Het gaat om een bestaand koophuis tot 150.000euro kosten koper in Lelystad. In Almere is de grens voor de starterslening op dit moment maximaal 275.000euro. Wij nodigen u uit om uw starterslening te berekenen waarbij wij een speciale Starters-Hypotheekdeal hebben inclusief aankoopbegeleiding. Wij zorgen voor de beste hypotheek met de laagste rente en tevens aankoopbegeleiding zodat u niet teveel betaalt voor uw koophuis.

Starterslening

De starterslening is een renteloze lening die u krijgt voor uw koophuis naast uw normale hypotheek; het is maximaal 20% is van de aankoopsom inclusief verwervingskosten. Er vindt elke drie jaar een hertoets plaats op basis van uw inkomen of u deze renteloze lening zelf kan lenen.

Kom uw starterslening berekenen!

Wij nodigen u graag  uit om uw starterslening te berekenen zodat uw droomhuis mogelijk wordt. U kunt met de lage hypotheekrente, de Nationale Hypotheekgarantie en starterslening tot een optimale hypotheek komen. Graag berekenen wij voor uw starterslening. Loop binnen op de Agorahof 25 te Lelystad of maak een afspraak op www.glebbeekhypotheken.nl  0320-282231

De zon gaat wel weer schijnen op de huizenmarkt in Lelystad

Lelystad 10 april 2012, Afgelopen zaterdag waren er 100.000 bezoekers voor de NVM openhuizendag. Er blijkt veel belangstelling te zijn voor een koophuis en vooral door huurders omdat de huurprjizen maar blijven stijgen door aanhoudende inflatie en de scheefhuurtoeslag.

Het lijkt erop dat er dus wel vraag is echter de volgende problemen zijn er op de huizenmarkt. Veel kopers hebben een te grote restschuld en potentiële kopers kunnen met de bestaande strenge hypotheekregels moeilijk een hypotheek krijgen. Voor de starters zijn er bovendien beperkte startersregelingen in Lelystad.

Echter zijn er ook signalen dat zon wel weer gaat schijnen ook voor de huizenmarkt. Op dit moment is er sprake van een kopersmarkt en er  zijn dus mooie aankoopprijzen mogelijk. Niet alleen omdat het aanbod van woningen erg groot is maar ook omdat de rente laag is. De vraag die hen bezighoudt is wanneer het juiste moment is om te kopen. Dalen de huizenprijzen nog verder? Gaat de rente dalen of misschien stijgen?

De minister Blok dient de hypotheekregels aan te passen zodat de huizenmarkt een zetje krijgt. Zo dient hij een “doorstroomhypotheek” in te voeren waarbij verkopers bij een groot verlies op hun bestaande huis een kans krijgen om een nieuw huis te kunnen kopen. Banken zouden  gedwongen moeten worden om dit mee te nemen in een nieuwe hypotheek;de rente over deze schuld is tegenwoordig tijdelijk aftrekbaar. Daarnaast zouden starters bij een nieuw huis 50% aflossingsvrij hypotheek mogen sluiten zoals in de oude regels zodat de maandlasten overzichtelijk blijven.

Als u wenst te verbouwen heeft het kabinet onlangs het BTW-tarief van 21% naar 6% verlaagd. Dit verlaagde tarief geldt tot 1 maart 2014 en is van toepassing op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen, voor zover de woning minimaal 2 jaar geleden voor het eerst in gebruik is genomen. Ook het aanleggen en onderhouden van de tuin valt onder de verlaging. Al met al een forse verlaging die flink kan schelen in de verbouwingskosten!Conclusie er is dus wel vraag  is maar de huizenmarkt een duwtje nodig heeft vanuit de overheid  zodat er weer kansen zijn voor doorstromers en starters op de huizenmarkt. Dan gaat de zon wel weer schijnen…

Veel vraag naar bankspaarhypotheek in Lelystad zorgt voor drukte bij banken

Lelystad 05 februari 2013 Uw hypotheek mag u nog tot 01-04-2013 omzetten naar banksparen. Dit zorgt voor veel drukte van consumenten die hun hypotheek nog willen omzetten.

Kom langs bij GlebbeekHypotheken en zorg dat u er beter van wordt:

voor-blog-logo.jpg banksparen

 

Hypotheekrente van restschuld bij verkoop 10 jaar aftrekbaar

Lelystad, De hypotheekrente op een restschuld bij verkoop blijft aftrekbaar. Op moment dat u verlies heeft bij de verkoop van uw koophuis en een nieuwe hypotheek wenst af te sluiten dan kunt u de rente van deze nieuwe hypotheek in 10 jaar aftrekken. De banken zulllen bij het meefinancieren in een nieuwhypotheekverhaal gaan eisen dat u dit in 10 jaar af moet lossen.; echter is in de verslagen van minister Blok nu vastgelegd dat de aflossing nog geen vereiste is.

Wij nodigen u graag u uit in 2013 als u een restschuld heeft en een nieuw huis wenst te kopen. U dient op basis van uw inkomen de lasten te kunnen betalen maar u kunt met deze nieuwe maatregel wel makkelijker een nieuw huis kopen.

auteur: Edwin  Glebbeek, www.glebbeekhypotheken.nl , Agorahof 25 te Lelystad 0320282231.