Aflossen op uw hypotheek mag nu boetevrij bij veel banken

Lelystad 05 oktober 2013-  Veel banken laten hun klanten vanaf begin oktober meer aflossen op hun hypotheek zonder boete . Dat is mooi nieuws voor klanten waarbij de hypotheek meer is dan de waarde van het onderpand. Ook als bijvoorbeeld uw beleggingsverzekering te weinig opbrengt is aflossen een mooie methode om uw hypotheek betaalbaar te houden.

De verschillende banken laten u nu dus toe om meer af te lossen dan het percentage boetevrije aflossing uit de voorwaarden.Rabobank, ABN Amro en SNS zien af van boeterente

ABN

De klanten bij ABN Amro kunnen voortaan een groot deel van de hypotheek boetevrij aflossen. Dat kan tot aan de meest actuele WOZ-waarde van de woning. De regeling is beschikbaar voor alle klanten met een ‘onder water’ hypotheek en beperkt zich niet tot schenkingen, heeft de bank woensdag bekendgemaakt.

 Op dit moment staat ongeveer 25 procent van de hypotheekklanten van ABN Amro onder water. Dat betekent dat de waarde van de woning lager is dan de hypotheekschuld. „Door extra af te lossen komt het hypotheekbedrag meer in verhouding tot de waarde van de woning waardoor de kans op restschuld kleiner wordt of verdwijnt”, aldus de bank.

De Rabobank

Rabobank maakte eerder op de dag bekend de boeterente af te zullen schaffen voor klanten die hun hypotheek versneld willen aflossen met een fiscaal vrijgestelde schenking tot 100.000 euro. Daarmee volgt Rabobank het voorbeeld van SNS Bank. ABN Amro gaat een stap verder.

Zowel Rabobank als SNS stelt klanten in staat met een eenmalige vrijstelling de gehele schenking zonder extra kosten in te zetten om de bestaande hypotheek (deels) af te lossen. De uitzondering op de bestaande regeling duurt, net als de regeling van de overheid, tot 1 januari 2015.

ING liet eerder weten de boeterente te zullen handhaven. De bank benadrukte dat de boeterente een vergoeding is voor de gemiste rente-inkomsten door het vroegtijdig terugbrengen van de lening.

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën drong er eerder op aan bij de banken om het voorbeeld van SNS Bank te volgen en geen boeterente meer te rekenen als mensen met het geld uit een schenking een fors deel van hun hypotheek vervroegd willen aflossen.

Kom langs bij uw onafhankelijkhypotheekadviseur Edwin Glebbeek en wij passen graag uw hypotheek en maken een plan waarbij uw hypotheek betaalbaar blijft. Wij zorgen ervoor dat u op nummer 1 wordt geplaatst.

 www.glebbeekhypotheken.nl,  Agorahof 25 te Lelystad, 0320-282231.

Hypotheekrente gunstig bij onafhankelijk hypotheekadviseur in 2013

Lelystad,  GLEBBEEKHYPOTHEKEN, de voormalige HYPOTHEEKSHOP in Lelystad, heeft als onafhankelijk hypotheekadviseur de beste hypotheekrentes voor uw hypotheek. Op dit moment staat de hypotheekrentes voor 5 jaar vast erg gunstig met Nationale Hypotheekgarantie[NHG] vanaf 3.5%*. 10 jaar vast begint op 4.2%*en is dus zeker nog interessant voor uw bestaande hypotheek.

Doe de NHG check-up en bespaar 1% rente

Wij adviseren u langs te komen als uw hypotheekrente binnen 2 jaar afloopt waarbij wij uw hypotheek ook nog kunnen omzetten naar banksparen tot 1 april 2013. U kunt met een omzetting naar banksparen in vergelijk met annuiteitenhypotheek honderden euro’s besparen. Een oversluiting van uw hypotheek naar de Nationale Hypotheekgarantie kan u een voordeel van 1% opleveren ten opzichte van de niet-NHG hypotheken.

Wij laten ons als onafhankelijk adviseur direct betalen voor onze diensten en werken op basis van te voren afgesproken adviesfee  of waarbij dit op basis van het aantal uren die wij besteden aan uw dossier, Daarnaaste wensen wij via een serviceabonnement uw vragen gedurende de duur van uw hypotheek te beantwoorden. En u te helpen bij belastingaangifte, uw voorlopige teruggave en na 2 jaar samen met u een nieuwe analyse te doen van uw hypotheek en pensioen bijvoorbeeld.

Wij nodigen u uit om u bij ons klant te worden waarbij wij als tussenpersoon voor u werken op basis van onafhankelijkheid, vertrouwen, kwaliteit, de beste hypotheekrentes, hypotheekvoorwaarden en goede verzekeringpremies. Graag nodigen wij u uit om te besparen op uw woonhuis- en autoverzekeringen.

auteur: Edwin Glebbeek, www.glebbeekhypotheken.nl, Agorahof 25 te Lelystad, 0320282231.

* er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze rentepercentages

Hypotheek omzetten naar banksparen tot 1 april 2013

Lelystad,/Almere,Uw hypotheek kunt u nog tot 1 april omzetten naar het fiscaal gunstige banksparen of de spaarhypotheek. Op moment dat u nu een hypotheek[ reeds op 31-12-2012] heeft en fiscaal gunstig wil sparen dan is dat nu het moment. De nieuwe belastingplannen laten deze mogelijkheid niet meer toe waardoor u bij de toekomstige aflossing aangewezen bent op een annuiteitenhypotheek waarbij u aflost op de hypotheek en elke maand minder fiscaal voordeel heeft.

Hypotheekrente is uw spaarrente

Bij banksparen heeft u een spaarrekening waarbij de rente die u ontvangt gelijk is aan de hypotheekrente. Bij een rente van 10 jaar vast van 4,7% ontvangt u dus ook deze mooie rente op uw spaarrekening; als u na 10 jaar weer nieuwe rente krijgt en die gaat bijvoorbeeld naar 6% dan gaat uw spaarinleg ook omlaag. Het nadeel van banksparen is wel dat u dit dient te gebruiken van uw hypotheek die u heeft gebruikt voor de aankoop van uw eigen woning; het is een geblokkeerde spaarrekening voor de aflossing van uw hypotheek. Het voordeel is wel dat u nog een middel heeft om uw pensioentekort aan te vullen, uw hypotheek af te lossen op een gunstige manier.

Banksparen mag fiscaal zonder belasting tot 157.000euro fiscaal per persoon waarbij de minimale duur 20 jaar is en bij 15 jaar is het vrijgestelde bedrag 35.700euro. Bij een spaarhypotheek dan heeft u naast de opbouw in een spaarrekening een verzekering tegen overlijden. Echter ontvangt u net als bij banksparen dezelfde rente als u op uw spaarrekening ontvangt. U heeft bij banksparen echter de mogelijkheid om uw verzekering bij  alle verzekeraars zo gunstig mogelijk te sluiten.

Ontwoeker uw beleggingsverzekering met banksparen

Als u een woekerpolis heeft dan is dit een mooie mogelijkheid omdat woeker-beleggingspolis te ontwoekeren en zonder kosten een waarde gegarandeerd op te bouwen waarbij u dus precies weet waar u aan toe bent.

Kom langs bij Glebbeekhypotheken[voormalige Hypotheekshop] en bekijk hoe u met ons omzettingsadvies er beter van wordt. wij adviseren u op basis van een serviceabonnement of eenmalige adviesfee op basis van onze adviesuren.

auteur: Edwin Glebbeek. www.glebbeekhypotheken.nl, Agorahof 25 te Lelystad, 0320-282231.

Hypotheekrente en toetsrente gedragscode Hyhotheken blijft onveranderd laag in september 2012

Lelystad, Almere, 13 september 2012 De hypotheekrente blijft onveranderd laag. Sommige geldverstrekkers zoals Achmea Vastgoed en Allianz hebben de rentes zelf verlaagd. De hypotheekrente blijft daarom interessant als uw hypotheek bij een bank loopt omdat het verschil in rente kan oplopen tot 0,7%. Een ABN en ING zijn op dit moment een stuk duurder voor het zelfde risico. U kunt met NHG voor 10 jaar vast 4,4%* krijgen.

De toetsrente gedragscode hypotheken met 5,4% onveranderd

De toetsrente voor hypotheken blijft gelijk in het derde kwartaal. Deze rente bepaalt hoeveel hypotheek u kunt krijgen. De hypotheekrente is dus laag gebleven en zodoende ook deze toetsrente.

Oversluiten met Nationale Hypotheekgarantie

Uw bestaande hypotheek kan u in 2012 net als in de vorige jaren nog steeds oversluiten naar NHG ook al heeft u deze niet op het moment. NHG geeft dus de laagste rente omdat de overheid uw hypotheek “garandeert” bij executie buiten uw schuld om. Het verschil in rente kan soms oplopen tot 1,5% waarbij u dan de eenmalige kosten zoals de notaris, taxatie en advies c.q.  bemiddelingskosten kan terugverdienen in de nieuwe rentevastperiode. De voorwaarden zijn o,a, dat uw huis meer waard is dan de hypotheek en u dient natuurlijk voldoende inkomen te hebben.

Woekerpolis omzetten naar banksparen of annuiteïten

Een omzettting in vorm van beleggen naar sparen of annuiteïten kan  gunstig zijn omdat u dan weet waar u aan toe bent. De woeker-belggingspolissen zorgen ervoor dat u maar de helft opbouwt conform planning en in de toekomst in de problemen komt. Dit komt doordat er teveel kosten inzitten en beleggen in de huidige markt niet zoveel meer oplevert.

Transparant hypotheek- en financieel advies

Wij adviseren u om langs te komen als u rente de komende 2 jaren afloopt zodat wij voor kunnen nagaan of u met de mooie rentestand in aanmerking komt voor de NHG. Wij adviseren u op basis van fixed fee of urenverantwoording waarbij uw klantwensen en profiel moet aansluiten op het uiteindelijke advies.

auteur: Edwin Glebbeek, www.hypotheekshop.nl/lelystad Agorahof 25 te Lelystad, 0320-282231. 

* er kunnen geen rechten ontleend worden aan dit tarief

Hypotheekadvies in 2013 volledig transparant

Lelystad 21 augustus 2012, Een hypotheek is in 2013 zonder provisies en zonder opslagen in de hypotheekrente. Tussenpersonen van hypotheken dienen apart een bemiddelingsfee in rekening te brengen waarbij dit is gebaseerd op de uren die zij werken voor de klanten. Daarnaast dienen klanten voor doorlopend toezicht en onderhoud aan het hypotheekadvies een abonnement te sluiten voor het vervolgadvies.

Transparante hypotheekrente

Het voordeel voor de klant is het feit dat ze niet meer naar buiten gaan met het verkeerde produkt omdat het advies niet meer afhangt van hoe hoog de verzekering is of dat er daadwerkelijk wordt overgesloten. De hypotheekrente bij een bank dient nu ook transparant te zijn omdat ze hun kosten net als bij een tussenpersoon inzichtelijk dienen te maken. Er mogen ook geen kortingen gegeven worden voor nieuwe klanten omdat bestaande klanten dan ook deze kortingen dienen te krijgen.

 

Advieskosten inzichtelijk

U adviseur dient in het eerste gesprek inzicht te geven in zijn kosten. Als consument weet u dan hoe hij beloont wordt. Het betekent in de nieuwe ”wereld” wel  dat u voor het advies wat u inwint en het shoppen wat u doet eerder dient te betalen. Een eerste gesprek is vaak nog een kennismaking maar daarna dient u voor advies net als bij de advocaat te betalen.

Wij als Hypotheekshop Lelystad adviseren reeds meerdere jaren op deze manier en klanten zijn met het transparante hypotheekadvies tevreden omdat het duidelijk is eerlijk en open.

auteur: Edwin Glebbeek, www.hypotheekshop.nl/lelystad, 0320-282231 Agorahof 25 te Lelystad.

 

Banksparen verdwijnt met Lenteakkoord in de toekomst

Lelystad, Urk 30-05-2012 In de toekomst zal bij een nieuwe hypotheek de vorm banksparen niet veel meer gesloten gaan worden omdat de rente dan niet aftrekbaar is. Volgens het Lenteakkoord blijven bestaande hypotheken aftrekbaar en ook de fiscale mogelijkheden om belastingvrij te sparen met banksparen  Hierbij volgen de belangsrijkste uitwerkingen van het Lenteakkoord:

Annuïteitenhypotheek doet herintrede.

Vanaf 1 januari 2013 is voor nieuwe hypotheken de betaalde rente alleen aftrekbaar als het een lening betreft die gedurende de looptijd volledig en ten minste annuïtair wordt afgelost. De box 1 vrijstelling voor de KEW blijft gehandhaafd voor bestaande hypotheken en de hypotheekrenteaftrek blijft ongewijzigd voor bestaande hypotheken. De aflosperiode met renteaftrek blijft voor iedereen 30 jaar.

Minder financieren ten opzichte van de waarde van het huis

De Loan-to-Value ratio (bepalend voor de maximale omvang van de hypotheek ten opzichte van de woningwaarde) wordt vanaf 2013 geleidelijk verlaagd van 106% (inclusief overdrachtsbelasting) naar 100% (inclusief overdrachtsbelasting). Om met name starters tegemoet te komen en de tijd te geven om vermogen op te bouwen gebeurt deze afbouw in zes stappen van 1% punt per jaar, waardoor in 2018 100% wordt bereikt. Als uitzondering wordt het mogelijk de LTV ten behoeve van duurzame, energiebesparende investeringen te verhogen met het voor de investeringen benodigde bedrag en voor zover deze leiden tot lagere woonlasten, tot maximaal 106% LTV (“explainregeling”). Bij energiebesparende voorzieningen mag daarnaast conform de gedragscode hypothecaire financiering worden afgeweken van de inkomensnorm.

Hoop op herstel in woningmarkt?

Deze maatregelen leiden volgens de berekeningen van het lenteakkoort tot een opbrengst van 13 mln. in 2013 en op langere termijn een opbrengst van 5,4 mld.Het pakket beoogt een langdurende zekerheid te geven omtrent de fiscale behandeling van de eigen woning en bij te dragen aan het herstel van vertrouwen op de woningmarkt.

Mogelijke aanpassing bij verkiezingen

De maatregelen moeten nog uitgewerkt worden en het zijn nu nog geen definitieve plannen waarbij de verkiezingen een wijziging tot gevolg kan hebben. Ook is er dus geen rekening gehouden met het stilvallen van de woningmarktwaarbij nog minder mensen een huis gaan kopen en de opbrengst van de overheid kan tegenvallen.

auteur: Edwin Glebbeek, www.hypotheekshop.nl/lelystad, Agorahof 25 te Lelystad 0320-282231.

 

Bespaar op uw hypotheek en verzekeringen, Kom naar de Hypotheekshop voor een hypotheek-serviceabonnement

Lelystad 01 mei 2012 Edwin Glebbeek, erkend hypotheek- en financieel adviseur wil besparen op de lasten van verzekeringen en hypotheken voor consumenten. Nu de overheid er voor zorgt dat middeninkomens er volgend jaar 6% op achtuit gaan willen wij de consumenten helpen om te besparen.

Overlijdensrisicoverzekeringen kan goedkoper

Zo kunnen consumenten veel beparen op overlijdensrisicoverzekeringen omdat de premies met circa 20-30% omlaag zijn gegaan de laatste jaren. U kunt bij een goede gezondheid een nieuwe, goedkopere verzekering krijgen; dit is ook van toepassing bij overlijdensrisicoverzekeringen gekoppeld aan de hypotheek. Veel consumenten hebben geen tussenpersoon meer en wij wensen klanten de mogelijkheid te geven om u te ondersteunen in een optimale financiële huishouding.

Uw verzekering in 1 pakket

Daarnaast kunnen wij uw opstal-inboedel en autoverzekering soms ook goedkoper maken tegen goedevoorwaarden als u deze samenvoegt in 1 pakket. Wij wensen u verzekeringen bij elkaar te voegen zodat u een grote pakketkorting krijgt met optimale voorwaarden.

De Hypotheek ontwoekeren

Daarnaast kan u uw hypotheek vaak optimaler maken door uw woeker beleggingspolis om te zetten naar de annuïteiten of bankspaarhypotheek. Uw hypotheeklasten kunnen optimaler gemaakt worden.

Als Hypotheek wensen wij u via een hypotheek- of verzekerings serviceabonnement ondersteunen en uw pakketpolis, overlijdensrisicoverzekering en hypotheek up to date houden. Een doorlopende service zorgt ervoor dat u bespaart en ook niet teveel betaalt. Daarnaast heeft u bij wijzigingen in uw financiële situatie bij samenwonen, trouwen en kinderen recht op advies van 1-2 uur per jaar. Ook kunnen wij u voorlichten over de wijzigen van de hypotheekrenteaftrek per 1 januari 2013.

Een abonnement start bijvoorbeeld vanaf 12,50 en wij wensen met een verzekeringabonnement u te ondersteunen bij schade en uw pakketpolis in de gaten te houden. Bij een hypotheekabonnement wensen wij uw aangifte te doen en uw hypotheekadvies up- to-date te houden. U kunt dan bij vragen en of opmerkingen terrecht gedurende de looptijd van uw hypotheek. wij ondersteunen u dan ook bij de afloop rentevastperiode.

 auteur: Edwin Glebbeek, www.hypotheekshop.nl/lelystad, Agorahof 25 te Lelystad, 0320-282231.