Meer startersleningen beschikbaar in Lelystad

Lelystad 02 maart 2015 De Gemeente Lelystad gaat het aantal startersleningen verhogen van 16 tot 32 zodat de huizenmarkt in Lelystad in beweging blijft. U kunt de starterslening gebruiken bij de eerste aankoop van een koopwoning en afsluiten voor een eerste hypotheek. Het kredietplafond van €1.000.000,- wordt na verwachting al het eerste kwartaal van 2015 bereikt, de raad heeft hierdoor het besluit genomen om het kredietplafond te verhogen naar € 2.000.000,-Hierdoor kunnen zo’n 32 startersleningen worden verstrekt.

Starterslening: een renteloze lening

De starterslening is een renteloze lening die u krijgt voor uw koophuis naast uw normale hypotheek; het is maximaal 20% is van de aankoopsom inclusief verwervingskosten. Er vindt elke drie jaar een hertoets plaats op basis van uw inkomen of u deze renteloze lening zelf kan lenen.

Starterslening: nu ook voor Kluswoning

De raad is tot dit besluit gekomen om de doorstroming van de woningmarkt te bevorderen. En op deze manier worden er meer huizen verkocht. Daarnaast ziet de gemeente een toenemende mate in beleggende partijen die bestaande koopwoningen opkopen om vervolgens op te knappen en te verkopen.Dit was eerder niet mogelijk omdat deze beleggers uitgesloten waren van de regeling, maar Gemeente Lelystad heeft besloten om deze regeling ook open zetten voor deze beleggende partijen.De gemeenteraad vindt juist dat deze partijen een goede invloed op de woningmarkt heeft en moet worden beloond.Maar, kopers van huurwoningen van deze beleggende partijen hebben geen recht op een starterslening.

Gemeente Lelystad financiert starterslening in 2015

De FINANCIERING van deze starterslening wordt volledig gefinancierd door de gemeente.Voorheen financierde het RIJK de helft, maar doordat het Rijksbudget voor startersleningen is opgedroogd financiert de gemeente dit. De gemeenteraad verwacht hiermee een toenemende stroom in de woningmarkt.

Onafhankelijk hypotheekadvies met de laagse hypotheekrente

Kom uw starterslening berekenen en profiteer van de lage hypotheekrente. Edwin Glebbeek Hypotheken begeleid kopers van de start bij de aankoop van het eerste koophuis tot het financieren hiervan. Als startersleningspecialist helpen wij starters op de huizenmarkt met de beste hypotheekrente onfhankelijk van banken en zorgen ervoor dat de klant het juiste hypotheek advies krijgt.

auteur: Edwin Glebbeek, Jurjen Westa

Huizenmarkt Flevoland trekt verder aan in januari 2015

Lelystad 23 februari, De huizenmarkt in Flevoland is verder aangetrokken in 2014 en deze lijn lijkt zicht voort te zetten in 2015 volgens de laatste cijfers van het Kadaster. Vorig jaar zijn er gemiddeld 25% meer huizen verkocht dan in 2013, het dieptepunt in de huizenmarkt de afgelopen 5 jaren. De gemiddelde prijs is in Flevoland met circa 6% gestegen in 2014 ten opzichte van 20128% meer woningen verkocht in Flevoland3. De gemiddelde prijs ligt rond de 188,000euro wat onder het landelijk gemiddelde ligt van rond de 2 ton ligt.

28% meer huizen verkocht in januari 2015

In Flevoland zijn er 28% meer huizen verkocht in januari 2015 ten opzichte van januari 2014( bron kadaster) Het aantal huizen wat er verkocht is in januari is 250 huizen ten opzichte van 194 in 2014. Het lijkt erop dat er een inhaalslag is gemaakt in Flevoland waarbij er landelijk gemiddeld maar 6% meer woningen verkocht zijn (bron kadaster 22 februari 2015)

Lage hypotheekrente
De lage hypotheekrente en de aantrekkende economie zorgen ervoor dat de huizenmarkt verder kan aantrekken in Flevoland. Echter is het voor starters in Flevoland moeilijker om een huis te kopen met de zwaarde normen waarbij de lagere inkomens tot 30,000euro circa 10% minder kunnen lenen. Een oplossing is de starterslening die bijvoorbeeld in Lelystad en Almere nog verstrekt wordt.

Auteur Edwin Glebbeek, www.glebbeekhypotheken.nl, Agorahof 25 Lelystad, 0320-282231

Starterslening Lelystad bijna op

Lelystad 26-11-2014 Edwin Glebbeek van Glebbeekhypotheken nodigt starters op de huizenmarkt uit om hun starterslening te komen berekenen voordat het te laat is. De minister Blok wil ondanks verzoeken van de gemeentes niet verder met de starterslening. De starterslening is een renteloze lening voor uw hypotheek zodat u makkelijker een huis kan kopen.
Dit betekent dat waarschijnlijk vóór het einde van het jaar de rijksbijdrage aan de starterslening stopt. De gemeente Lelystad wil ermee door, maar als het ministerie niet bijdraagt stopt de regeling volgens wethouder Fackeldij van de gemeente Lelystad.
Er zijn op dit moment nog 19 Startersleningen beschikbaar dus: Kom uw starterslening berekenen voordat het te laat is! Met de lage hypotheekrente en de starterslening is een droomhuis vaak nog mogelijk. Onafhankelijk hypotheekadvies zorgt voor de beste hypotheek met de beste hypotheekrentes. Kom u langs of bel voor een afspraak bij Glebbeekhypotheken, Agorahof 25 te Lelystad www.glebbeekhypotheken.nl 0320-282231.

Starterslening Lelystad bijna op: bereken uw startershypotheek op de startersdagen 23/24 mei

Lelystad, Startersdagen 23 en 24 mei: Starterslening bijna op!

Edwin Glebbeek van GlebbeekHypotheken organiseert voor 5e maal op rij starterdagen speciaal voor starters. Graag informeren wij starters over de starterslening die nu 1 jaar beschikbaar is voor Starters in Lelystad. Op dit moment is er circa 60% gebruikt van de startersleningen. De gemeente Lelystad heeft sinds 25 juni 2013 Startersleningen afgegeven en er zijn op dit moment een grote toename aan aanvragen door het toegenomen consumentenvertrouwen, lage hypotheekrente en nog steeds gunstige prijzen van de huizen in Lelystad. Maak dus nog gebruik van de Starterslening in Lelystad Uw steuntje in de rug is voor uw koophuis.

Speciale Starters-Hypotheekdeal GlebbeekHypotheken

Starters kunnen een woning kopen tot 150.000euro kosten kopen en inclusief de kosten tot 157.500euro hypotheek krijgen. Het gaat om een bestaand koophuis. Wij nodigen u uit om uw starterslening te komen berekenen waarbij wij een speciale Starters-Hypotheekdeal hebben inclusief aankoopbegeleiding. Wij zorgen voor de beste hypotheek met de laagste rente en door de aankoopbegeleiding dat u niet teveel betaalt voor uw koophuis.
Starterslening

De starterslening is een renteloze lening die u krijgt voor uw koophuis boven uw normale hypotheek; het is maximaal 20% is van de aankoopsom inclusief verwervingskosten. Het is een extra hypotheekdeel wat u niet kan lenen op basis van uw inkomen maar wat u van de Gemeente renteloos leent. Er vindt elke drie jaar een hertoets plaats op basis van uw inkomen of u deze renteloze lening zelf kan lenen.

Profiteer van de lage Hypotheekrente

De hypotheekrente staat op dit moment historisch laag en zorgt voor een mooie hypotheeklast. GlebbeekHypotheek werkt als onafhankelijk financieel adviseur met verschillende geldverstrekkers zodat u de meest gunstige hypotheektarieven en verzekeringpremies krijgt met de best voorwaarden.
Startersdagen 23 en 24 mei

Wij nodigen u graag uit om uw starterslening te berekenen zodat uw droomhuis mogelijk wordt. U kunt met de lage hypotheekrente, de Nationale Hypotheekgarantie en starterslening tot een optimale hypotheek komen. Graag berekenen wij voor uw starterslening. Loop binnen op 23 en 24 mei van 10.00-15.00 op de Agorahof 25 te Lelystad of maak een afspraak op 0320-282231.

Lagere starterslening mogelijk per 1 april

27 maart 2014 De SVn (Stimuleringsfonds Volkhuisvesting) voert per 1 april 2014 wijzigingen door met betrekking tot de Starterslening. U kunt een lager bedrag lenen bij de SVN maar dient een hogere hypotheek te krijgen bij uw nieuwe bank. Uw starterslening wordt op basis van deze nieuwe regel op een betere manier aangepast aan persoonlijke situatie.

Hieronder vindt u de wijzigingen:

langere looptijd:

Ongeacht de hoofdsom wordt de looptijd van de Starterslening per 1 april 30 jaar. Voor april was er een looptijd van 8, 13 of 30 jaar mogelijk.

wijziging definitie aanvrager:

Per 1 april verandert de definitie van de aanvrager. Nu wordt naast de toekomstige eigenaar ook de medebewoner van de toekomstige woning als aanvrager van de Starterslening gezien. De tweede aanvrager wordt hierdoor wel schuldenaar van de lening, maar geen eigenaar van de woning. Deze situatie is onwenselijk. Volgens de nieuwe definitie is daarom alleen de aanstaande eigenaar van de woning de aanvrager van de Starterslening.

Hoogte Starterslening:

Op dit moment neemt SVn voor het bepalen van de hoogte van de betaalcapaciteit het 15 jaar vaste rentetarief van SVn als uitgangspunt. De koopstarter vraagt vervolgens bij een geldgever een eerste geldlening aan waarbij de rente ten minste 10 jaar vaststaat. In de praktijk blijkt dat in vrijwel alle gevallen gekozen wordt voor een 10 jaar vaste rente bij de eerste geldgever. Hierdoor is er in sommige gevallen een hogere Starterslening verstrekt dan eigenlijk nodig, omdat er meer geleend kan worden bij de eerste geldgever.

Hogere hypotheek bij de bank:

Om deze reden is er besloten de regeling per 1 april aan te passen. Voor de bepaling van de betaalcapaciteit wordt niet langer het 15 jaar vaste rentetarief van SVn als uitgangspunt genomen, maar de door de banken gepubliceerde 10 jaar vaste marktrente. Voor de Starterslening blijft het 15 jaar vaste rentetarief van SVn van toepassing. Het gevolg is dat de hoogte van de Starterslening mogelijk lager uitvalt.

De koopstarter kan nog steeds zijn/haar toekomstige woning financieren, maar leent meer bij de eerste hypotheekverstrekker. Uiteraard binnen de normen van de Nationale Hypotheek Garantie.
Met behulp van het rekenmodel op de website van SVn kunnen starters berekenen voor welk bedrag aan Starterslening zij in aanmerking komen.

Kom langs en wij berekenen uw optimale hypotheek en starterslening zodat u uw droomhuis kan kopen. Als onafhankelijk hypotheektussenpersoon kunnen wij uw hypotheek met de beste hypotheekrente vaststellen.

www.glebbeekhypotheken.nl, 0320-282231 Edwin Glebbeek, Agorahof 25 te Lelystad 0320-282231.

Veel starters Lelystad laten starterslening links liggen

27 november 2013 Lelystad, Veel starters op de woningmarkt laten de starterslening in Lelystad links liggen en pakken niet de unieke kans om toch een leuk huis te kunnen kopen. Op dit moment is er nog geen 25% van de beschikbare startersleningen gebruikt en het is toch een unieke kans om een leuk huis te kopen.

Afgelopen zaterdag hebben we het StartersWoonEvent georganiseerd en zijn er circa 7 starters geweest. Het blijkt dat veel jonge mensen niet van het bestaan af weten. Er zijn op dit moment veel kansen op de huizenmarkt met lage huizenprijzen en lage hypotheekrente en dus de starterslening.

Starterslening voor bestaande bouw

Een starterslening is een aanvullende lening met gunstiger voorwaarden dan de bank aanbiedt. Om voor een starterslening voor bestaande bouw in aanmerking te komen moet een huishouden aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Verschil overbruggen

De Starterslening is een lening die u kunt gebruiken om het verschil te overbruggen tussen de totale verwervingskosten van een woning en het maximale bedrag dat u met uw huidige inkomen bij de bank kunt lenen. De hoogte van de Starterslening bedraagt maximaal 20% van de totale verwervingskosten met een maximum van € 31.500,00. In de eerste drie jaar betaalt u geen rente en aflossing. Als uw inkomen dan nog niet hoog genoeg is, wordt deze termijn verlengd.

Waar vraag ik de Starterslening aan?

Als woningkoper kunt u een Starterslening aanvragen bij de gemeente. Als u voldoet aan de voorwaarden, ontvangt u een aanvraagformulier. Het ingevulde aanvraagformulier met de benodigde bijlagen wordt gestuurd aan het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Voorwaarden in het kort

 • De aankoopsom van de woning bestaande bouw mag niet hoger zijn dan € 150.000,-  + actuele verwervingskosten (Op dit moment is de maximale verwervingskostengrens € 157.500,=).
 • SVn geeft advies aan de gemeente, over de toe te kennen Starterslening. 
 • De gemeente stuurt de aanvrager een toewijzingsbrief Starterslening met de hoogte van de toegewezen Starterslening en alle overige voorwaarden.
 • De Starterslening kan niet worden verstrekt tegelijk met een ander koopinstrument, (rente)kortings- of financiële regeling.
 • De 1e hypotheek en de Starterslening moet met Nationale Hypotheek Garantie worden verstrekt.
 • De rentevastheidsperiode voor de 1e hypotheek is ten minste 10 jaar.
 • Meerwerk en verbeterkosten tellen mee voor de berekening van de hoogte van de starterslening en maken onderdeel uit van de verwervingskosten.
 • De totale financiering (1e hypotheek plus Starterslening) moet binnen de verwervingskosten blijven volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie.
 • De hypothecaire inschrijving van de 1e hypotheek mag hoger zijn dan het bedrag van de financiering, maar niet hoger dan de maximale verwervingskostengrens van de Nationale Hypotheek Garantie.
 • De geldverstrekker van de 1e hypotheek neemt in de hypotheekofferte en/of de hypotheekakte de volgende tekst op: “De geldverstrekker verplicht zich na het ingaan van de lening geen gelden meer onder verband van de eerste hypotheekstelling ter leen te verstrekken aan de schuldenaar. Voormelde verplichting rust op de geldverstrekker uitsluitend voor zolang als de door SVn aangegane Starterslening niet volledig is afgelost.”
 • De transportakte en de hypotheekakte voor de 1e hypotheek en de akte voor de 2e hypotheek (Starterslening) passeren in één en dezelfde afspraak bij de notaris. Als eigendom of 1e hypotheek eerder passeren vindt de Starterslening geen doorgang.
 • De overlijdensrisicoverzekering moet voldoen aan de actuele NHG-normen en wordt vermeld in de offerte 1e hypotheek (als basis geldt hier de totale financiering inclusief Starterslening).
 • Een aflossingsvrij deel van de 1e hypotheek moet voldoen aan de actuele NHG-normen. De Starterslening is een aflossingsdeel en geen aflossingsvrij deel

Kortom kom uw starterslening berekenen en optimale hypotheek. Als onafhankelijk hypotheekadviseur helpen wij u met de beste hypotheekrente en totaal financieel advies. Graag nodigen wij u uit voor een oriënterend gesprek.

www.glebbeekhypotheken.nl Edwin Glebbeek, Agorahof 25 Lelystad 0320-282231

STARTERSWOONEVENT 23/11 Kom langs en pak uw kans met de STARTERSLENING EN KOOP uw droomhuis!

Woonstartersevent 2013 23-11 10.00-15.00

Lelystad 16/11 2013Voor het eerst je eigen woning kopen? Kom naar het Woonstarters Event in Lelystad 23 november aanstaande en ontdek de verborgen geheimen!

Nabij het stadhuis vindt 23 november 2013 een interessant Woonstarters Event plaats. Hier kunnen geïnteresseerden informeel binnenlopen en ontdekken waar ze op moeten letten bij het kopen van een huis en welke financiële voordelen starters kunnen krijgen.

Starters op de woningmarkt hebben vaak geen idee wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis. Glebbeekhypotheken, Rademakelaars en Notariaat Fenneke Koster-Joenje gaan daar verandering in brengen. Het Woonstarters Events zorgt voor een helder inzicht op vele vlakken: hoe gaan we financieren, waar let ik op bij het vinden van mijn ideale huis en heb ik alles goed geregeld voor partner of kinderen? Volop tips, advies en informatie.
Ook is er ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen: hoe wordt de starter financieel tegemoet gekomen, wat mag het nieuwe huis straks gaan kosten en vragen over samenlevingscontracten en testamenten.

Met dit initiatief spelen notaris Fenneke Koster-Joenje, financieel adviseur Edwin Glebbeek en makelaar Jeroen Rademaker in op de vele vragen uit de markt over dit onderwerp.

‘Veel starters missen objectieve voorlichting over het kopen van een huis’, zegt Jeroen Rademaker van Rademakelaars uit Lelystad. ‘Met goede begeleiding bij de aankoop van een huis kunnen wij als aankoopmakelaar besparen op de aankoop van het gewenste koophuis’.

Starters kunnen meer lenen met de starterslening. De starterslening is een renteloze lening die je – onder voorwaarden – kunt krijgen bovenop je gewone hypotheek. Alle ins en outs van de starterslening zal Edwin deze middag uit de doeken doen. Fenneke Koster-Joenje, De nieuwe notaris uit Lelystad, wil mensen die een huis willen kopen graag informeren over het nut en de noodzaak van een samenlevingscontract en testament en over de mogelijke belastingvrije eigenwoning schenking die ouders kunnen doen aan kinderen. Zij wenst als de vernieuwende notaris in Lelystad klanten te ontzorgen.

Het Woonstarters Event is ervoor bedoeld om starters op informele en toegankelijke manier te informeren. Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van deze bijeenkomst. Binnenlopen wanneer je wilt en ongedwongen vragen stellen aan de makelaar, de notaris of de hypotheekadviseur: het kan allemaal. Voor een drankje wordt gezorgd.

Het Woonstarters Event opent haar deuren op 23 november a.s. op het Stadhuisplein in restaurant-café Winston en Monica van 10.00-15.00 uur. U kunt ook reserveren voor een 1 op 1 gesprek van 20 minuten: info@glebbeekhypotheken.nl, jeroen@rademakelaars.nl en fenneke@denieuwenotaris.nl of bellen op 0320-282231.

Waar blijft de starterslening in Lelystad en Almere

Lelystad, Almere 12 april Edwin Glebbeek van Glebbeekhypotheken start een petitie om de starterslening in Lelystad en Almere terug te krijgen omdat starters op dit moment moeilijk een huurhuis of koophuis kunnen krijgen. Huurders moeten minimaal 3 jaar wachten en kopers kunnen door de strengere hypotheekregels moeilijk een hypotheek krijgen. Huurders dienen op dit moment met modale inkomens minimaal circa 500-600 minimaal aan huur te betalen. Met de starterslening kan de huizenmarkt weer op gang komen en krijgen starters een reële kans.

Startersregeling

Wilt u voor het eerst een woning kopen, maar staan de hoge woonlasten u in de weg? Met de Starterlening kunt u, in de meeste gevallen, toch de woning kopen die u op het oog heeft.
De Starterslening, aangeboden door SVn en uw gemeente, overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van uw woning en het bedrag dat u bij uw bank maximaal kunt lenen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte van de Starterslening hangt af van uw inkomen, uw eigen vermogen en de voorwaarden van uw gemeente.De Starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar en heeft een looptijd van maximaal 30 jaar. De eerste drie jaar hoeft u geen rente en aflossing te betalen. Hierna betaalt u in principe rente en aflossing. Indien u denkt de maandlast niet te kunnen betalen, dan kunt u, tegen betaling, bij ons een hertoets aanvragen en gaat u een maandlast betalen die past bij het inkomen dat u op dat moment heeft, gekoppeld aan de dan geldende normen van de NHG.

De gemeente bepaalt

Uw gemeente heeft voorwaarden opgesteld waaraan u moet voldoen om voor de Starterslening in aanmerking te komen. De gemeente bepaalt de maximale hoofdsom van de Starterslening die u kunt krijgen. Lelystad had tot 2010 de starterslening maar heeft het stopgezet omdat er weinig belangstelling was. Echter was er nog koopsubsidie toendertijd. Om de huizenmarkt op gang te brengen zouden Almere en Lelystad deze regeling weer moeten invoeren zodat de doorstoming op de huizenmarkt op gang koopt. De starter koopt dus de woning van een doorstromer en zo komt weer beweging in de markt.

Glebbeekhypotheken start deze petitie waarbij wij opkomen voor starters in Lelystad en Almere. Als u onze petitie ondersteunt mail ons of twitter of like onze facebook site zodat wij dit aan de politiek kunnen aanbieden.

auteur: Edwin Glebbeek, www.glebbeekhypotheken.nl, Agorahof 25 te Lelystad, 0320-282231. Ons mailadres is info@glebbeekhypotheken, twitter: @EdwinGlebbeek, facebook:facebook.com/glebbeekhypotheken

 

Hoe veranderen de verkiezingen 2012 uw hypotheek? Kom langs voor hypotheekadvies

Lelystad/ Almere,19 juli 2012 Uw hypotheek wordt in 2012 beïnvloed door de verkiezingen in 2012 Ook als u een huis wil gaan kopen kan het raadzaam zijn om de plannen van de politieke partijen na te gaan en misschien zelfs dit jaar nog te kopen zodat u niet met nieuwe strakkere regels te maken krijgt.

Hierbij een uitzetting van de belangrijkste politieke partijen VVD, SP, PVV  PVDA, CDA en CristenUnie:

VVD: U behoudt de volledige renteaftrek voor uw bestaande hypotheek. Een nieuwe hypotheek krijgt alleen aftrek als er annuitair afgelost wordt.

Starters tot 35 jaar mogen de eerste 5 jaar volledige aftrek hebben en er wordt meer gekeken naar arbeidsmarkt- en looperspectief van jongeren weer betrekken. Starters hoeven geen overdrachtsbelasting te betalen.

SP: De hypotheekrenteaftrek wordt in tien jaar tijd afgetopt voor hypotheekschulden tot €350.000.Het percentage waartegen kan worden afgetrokken wordt gemaximeerd op 42 procent.

Starters krijgen een extra startersfaciliteit om makkelijker te kunnen kopen. En zij mogen bij corporatiewoningen een korting krijgen met een terugkoopregeling bij doorverkoop.

PVV: Handhaving van de hypotheekrenteaftrek. De aanpak van de hypotheekrente zet de huizenmarkt volgens de PVV nog verder vast.

PVDA: Vanaf 2013 geleidelijke invoering van een nieuw stelsel waarbij uw bestaande hypotheek maximaal aftrekbaar is tot 30%. Uw maximale woningschuld mag in 2013 waarover rente mag worden afgetrokken bevroren op maximaal 1 miljoen euro. Vervolgens wordt dit maximum jaarlijks verlaagd, tot de gemiddelde huizenprijs (nu 237.000] Forfaitair annuÃtaire hypotheek voor nieuwe hypotheken. De fiscus gaat ervan uit dat de hypotheeksom in 30 jaar wordt afgelost.

Starters hoeven geen overdrachtsbelasting te betalen en kunnen speciale starterslening voor starters met lage rente die ze via krijgen via de overheid.

CDA: Bestaande hypotheekhouders houden hun aftrek; nieuwe hypotheken zijn nog maar aftrekbaar als ze annuitair worden gesloten.

Een aanvullend pakket voor starters: introductie bouwspaarregeling, verhoging schenkingsrecht, minder strenge regels voor starters bij het verstrekken van een hypotheek.

Cristen Unie: De CU wil dat hypotheekschulden gedurende de looptijd worden afgelost: annuïtaire belastingaftrek gedurende 30 jaar (de looptijd van een hypothecaire lening) (cf. Lenteakkoord, voor nieuwe gevallen). CU wil starters tegemoet komen.

Hypotheekrente wordt voor iedereen aftrekbaar tegen 30% (belastingpercentage van box 3). Om zonder schokken de eigen woning naar box 3 te kunnen verplaatsen, wordt de hypotheekrenteaftrek eerst geleidelijk beperkt. De komende vijf jaar wordt het maximale aftrektarief in stapjes van 2 procent afgebouwd van 52 naar 42 procent, het tarief van de derde schijf. Vervolgenswordt gedurende twaalf jaar de hypotheekrenteaftrek in jaarlijkse stapjes van 1 procent afgebouwd naar een voor ieder gelijk aftrektarief van 30 procent.

Starters hoeven geen overdrachtsbelasting te betalen en bevorderen dat ouders of andere familieleden meer dan nu belastingvrije schenkingen kunnen doen aan starters in verband met de aanschaf van een eigen woning of het vervroegd aflossen van hypotheekschulden.

Onze conclusie:

Er zijn dus verschillende uitgangspunten en met een nieuwe regering zullen er dus waarschijnlijk wel nieuwe stimuleringsmaatregelen komen voor starters en afhankelijk welke partij in de regering komt zal uw bestaande hypotheekrenteaftrek in mindere dan wel grotere mate worden beperkt. Bij de PVV en de VVD zullen uw bestaande hypotheeklasten het minst veranderen.  Voor starters wensen alle partijen bijna geen overdrachtsbelasting meer en stimuleringsmaatregelen omdat de huidige hypotheekregels te streng zijn.

Wij adviseren u om na de vorming van een nieuwe regering langs te komen voor een advies wat de gevolgen voor u zijn.

auteur: Edwin Glebbek, www.hypotheekshop.nl, Agorahof 25 te Lelystad 0320-282231.

 

 

Startersrenteregeling nu ook mogelijk via de Hypotheekshop Lelystad: koop uw eigen huurhuis zo optimaal mogelijk

Lelystad, 28 juni 2012. Kopers van het eigen huurhuis in Lelystad kunnen vanaf begin juli ook bij de Hypotheekshop terrecht voor Hypotheekadvies met de Startersrenteregeling. Wij adviseren u graag hoe u met de Startersrenteregeling met korting in de lasten optimaal kan financieren. In Lelystad doet Centrada via mee met de regeling.

Starters Renteregeling

Met de Starters Renteregeling krijgt u meer ruimte in uw portemonnee voor de aankoop van uw huurhuis. Het basisprincipe is eenvoudig: de woningcorporatie betaalt via Social Finance 20% van de maandelijkse hypotheekrente voor u, 10 jaar lang (dit noemen we de voorschotten). De voorschotten zijn een lening en dient u terug te betalen. U mag deze onder voorwaarden overigens wèl bijna helemaal aftrekken van uw belastbaar inkomen. Uw maandelijkse hypotheeklasten zijn zo dus een stuk lager. Pas wanneer u de woning gaat verkopen, of na 30 jaar, betaalt u de voorgeschoten hypotheekrente terug. En alléén als uw huis meer waard is geworden. Veilig dus.

De belangrijkste redenen om gebruik te maken van de Startersrenteregeling:

 • U heeft door de voorschotten tot 20% extra budget, waardoor u een woning kunt kopen die voorheen niet bereikbaar was
 • Uw maandelijkse hypotheeklast is door de voorschotten tot 25% lager dan bij een vergelijkbare hypotheek
 • U bent 100% eigenaar van de woning
 • Woning bij verkoop niet in waarde toegenomen? Geen terugbetaling van de voorschotten en rentevergoeding
 • De zekerheid van Nationale Hypotheek Garantie

U kunt dus uw eigen huurwoning door de regeling makkelijker kopen. Wij informeren u graag of u als huurder gebruik kan maken van de StartersRenteregeling. Als Hypotheekshop Lelystad informeren wij u graag over de regeling en koppelen graag het beste hypotheekadvies met de beste hypotheekrente hieraan vast.

auteur: Edwin Glebbeek, www.hypotheekshop.nl/lelystad,Agorahof 25 te Lelystad, 0320-282231.