Bespaar op het oversluiten van uw hypotheek bij uw onafhankelijk hypotheekadviseur

Lelystad 04-06-2016 Uw hypotheek kunt u oversluiten met 100 euro voordeel per maand als u onafhankelijk hypotheekadvies inwint. Een onafhankelijk hypotheekadviseur betrekt alle geldverstrekkers bij uw hypotheekaanvraag. De eenmalige kosten zijn hoger; echter de besparing in uw lasten kunnen fors zijn. Een bank zal nooit tegen u zeggen dat het goedkoper kan.

Profiteer van de Lage hypotheekrente
U kunt bij renteherziening dus profiteren van lage hypotheekrente en bijvoorbeeld oversluiten naar de Nationale hypotheekgarantie{ NHG} als uw hypotheek onder de waarde van het huis ligt. U dient echter wel een hypotheek onder de 245.000euro hebben. De eenmalige kosten kunt u dan terug verdienen doordat de NHG zorgt voor 0,7-1% lagere hypotheekrente. Een hypotheek oversluiten is vaak interessant tot het punt dat rente nog 3 jaar vast staat.

Rentemiddeling
U kunt ook kiezen voor een rentemiddeling waarbij veel banken dit vanaf 01-06-2015 gaan aanbieden. Uw boete die u eenmalig moet betalen wordt als opslag verrekend in uw hypotheektarief. Uw huidige hypotheekrente wordt dan gemiddeld met nieuwe hypotheekrente. Het nadeel is dat de boete hoger wordt berekend dan bij een hypotheekoversluiting.

Graag kom ik naar u toe en bespaar graag op uw hypoheekrente. Uw onafhankelijk hypotheekadviseur kan besparen op de maandlasten waarbij alle banken in het hypotheekadvies worden betrokken.
www.glebbeekuw onafhankelijk hypotheekadviseur 06-44036735, 0320-282231

Oversluiten hypotheek en hypotheekrente-herziening transparanter door nieuwe regels De Jager

lelystad 16 april 2012 Minister de Jager heeft aangekondigd dat banken en verzekeraars transparanter moeten worden bij de renteherziening en oversluiting van bestaande hypotheken. Bestaande klanten dienen meer ruim te krijgen om hun hypotheek  over te sluiten als hun hypotheekrente ongunstig is. Banken dienen de nieuwe hypotheekrente  3 maanden voor de afloop van uw rente bekend te maken. Zodoende krijgt u niet met overbodige oversluitkosten te maken.

De banken verdienen op bestaande hypotheken een hogere marge dan op het verstrekken van nieuwe hypotheken. De minister wenst dat banken transparant worden in de nieuwe hypotheekrente bij renteherzieing van uw hypotheek.

Wij roepen de minister op om inzicht te krijgen in de marges van de banken. Laat banken transparant zijn in hun marges op de hypotheekrente zodat het verborgen houden van advieskosten niet meer aanwezig is.

Wij adviseren u om bij afloop van uw rente in 2012 om circa half jaar van te voren komen oriënteren voor de nieuwe hypotheekrente zodat wij met de mooie bestaande rentes kunnen bekijken of u op het juiste moment kan oversluiten.

auteur: Edwin Glebbeek, www.hypotheekshop.nl/lelystad, 0320-282231. Agorahof 25 te Lelystad.

 

 

Renteherziening? Zorg dat uw hypotheek er beter van wordt

Lelystad 23 februari 2012,  De rente van veel hypotheken loopt dit jaar af.  Zo heeft een grote groep consumenten in 2005/2006 de rente voor 6 jaar of 7 jaar vastgelegd waarbij de rente  nu of volgend jaar afloopt. Wij adviseren u om langs te komen met het nieuwe rentevoorstel van uw bestaand bank. Ook adviseren wij als uw rente de komende 2 jaar  afloopt om langs te komen omdat de rente nu historisch laag staat.

Doe de NHG check-up

Sommige banken geven bij renteherziening een minder gunstige  rente voor bestaande  klanten dan voor nieuwe klanten.  Daarnaast krijgt u  vaak 1 maand van tevoren een nieuw rentevoorstel waarbij oversluiten dan een moeilijk verhaal kan worden.. Vele  hypotheken zijn destijds zonder Nationale Hypotheekgarantie (NHG) gesloten waarbij dit nu een groot rentevoordeel kan opleveren.  Uw oversluiting naar de NHG  kan u circa 0,6%- 1% lagere rente opleveren . In een adviesgesprek doen wij graag de NHG check-up voor u.

Betere hypotheekvorm: banksparen

Op moment dat uw rente afloopt is het ook handig om te bekijken of uw huidige hypotheekvorm nog voldoet aan uw wensen. Veel beleggingsproducten zorgen niet meer voor de juiste opbouw in  de toekomst. Het verbeteren van uw bestaande hypotheekvorm naar een andere  hypotheekvorm is dan een optie.  Het omzetten van een woekerpolis/ beleggingspolis naar banksparen en of annuïteitenvorm geeft u duidelijkheid voor de toekomst omdat u dan weet waar u aan toe bent.

Het oversluiten van een hypotheek gaat gepaard met oversluitkosten en er is soms sprake van een boeterente; maar bij renteherziening is hier geen sprake van. Het is daarom raadzaam om de kosten en baten tegen elkaar af te wegen. Veel mogelijkheden dus en daarom is onafhankelijk advies belangrijk. Een gedegen, transparant en  provisievrij hypotheekadvies kan uiteindelijk veel geld besparen.

auteur:  Edwin Glebbeek, Hypotheekshop, www.hypotheekshop.nl/lelystad,Agorahof 25 te Lelystad, 0320-282231.