Verlies koophuis mee te nemen in nieuwe NHG hypotheek

14-01-201 Lelystad, In een nieuwe hypotheek kan nu ook uw verlies van uw koophuis meegenomen worden. In 2014 zijn de hypotheekregels wat flexibeler geworden en heeft u bij een “onderwaarde” op uw koophuis in een nieuw hypotheekverhaal meer mogelijkheden.

De regels bij Nationale hypotheekgarantie en uw onderwaarde

U kunt nu dus ook uw verlies meenemen in een nieuwe hypotheek. U kunt dit vaak alleen doen bij de huidige bank waar u de hypotheek heeft lopen zodat u aangewezen bent op uw huidige bank en de hypotheekrente bij deze bank.  Het verlies is echter wel onbeperkt mee te nemen in uw nieuwe hypotheek zodat u wel kan verhuizen.

Eisen: Uw oude huis dient verkocht te zijn en uw inkomen moet binnen de NHG normen vallen. De kosten van uw aankoop en hypotheekadvies kunt u in 2014 nog tot 4% nemen zodat u een klein deel eigen middelen mee dient te nemen. De onderwaardehypotheek is echter nog maar 10 jaar aftrekbaar zonder aflossingseis. Wij adviseren u deze onderwaarde echter wel in 10 jaar af te lossen omdat u dan geen aftrek meer heeft over deze hypotheekrente.

U kunt nu dus ook iets met uw verlies op uw huis en heeft dus mogelijkheden om te kunnen verhuizen als u bijvoorbeeld van appartement naar een groter huis wenst te gaan met uw gezin. Kom langs dan bekijken wij wat de mogelijkheden voor uw hypotheek en maken voor een nieuw optimaal hypotheekadvies.

Edwin Glebbeek, www.glebbeekhypotheken.nl, Agoarahof 25 Lelystad 0320-28223