Profiteer nu van de lage hypotheekrente en doe de oversluittest

15 april 2018 Lelystad, De hypotheekrente staat op dit moment nog zeer laag en de verwachting is dat de rente omhoog gaat dit jaar. Het is  daarom interessant of u hier ook van kan profiteren voor uw hypotheek. Bij renteherziening is het altijd interessant om het rentevoorstel van uw bank door een onafhankelijk adviseur te laten bekijken omdat u soms voordelen kan behalen.

Een nieuwe hypotheek omzetten naar Nationale hypotheekgarantie kan een rentevoordeel opleveren tot circa 1%. Op moment dat u niet kunt oversluiten kan een rentemiddelling ervoor zorgen dat u een lagere rente kan krijgen. Kortom meld u aan voor de hypotheekoversluittest.

“moeilijke” hypotheken

Als hypotheekadviseur bekijken we alle mogelijkheden en gaan de moeilijkere hypotheekverhalen niet uit de weg. In de huidige markt zijn er ook meer opties om uw bestaande hypotheek over te sluiten als de waarde dit niet toelaat; bij sommige banken mag dit tot 115% marktwaarde. Ook is er een optie voor 65+ om een deel van de overwaarde op te nemen of juist uw hypotheek te verlengen zodat u niet hoeft af te lossen. Ook mag u als uw inkomen dit niet toelaat soms uw hypotheek toch oversluiten ook als met pensioen bent.

Energiebesparing en onderhoud

In de huidige markt zijn er veel opties om uw huis duurzaam te maken voor de toekomst via uw hypotheek en of een energielening. Door de aantrekkende huizenmarkt is het ook makkelijker geworden om uw bestaande huis energiezuinig dan wel te verbeteren.

 

auteur: Edwin Glebbeek,http://www.glebbeekhypotheken.nl, 06-44036735

 

 

 

 

 

Meer startersleningen beschikbaar in Lelystad

Lelystad 02 maart 2015 De Gemeente Lelystad gaat het aantal startersleningen verhogen van 16 tot 32 zodat de huizenmarkt in Lelystad in beweging blijft. U kunt de starterslening gebruiken bij de eerste aankoop van een koopwoning en afsluiten voor een eerste hypotheek. Het kredietplafond van €1.000.000,- wordt na verwachting al het eerste kwartaal van 2015 bereikt, de raad heeft hierdoor het besluit genomen om het kredietplafond te verhogen naar € 2.000.000,-Hierdoor kunnen zo’n 32 startersleningen worden verstrekt.

Starterslening: een renteloze lening

De starterslening is een renteloze lening die u krijgt voor uw koophuis naast uw normale hypotheek; het is maximaal 20% is van de aankoopsom inclusief verwervingskosten. Er vindt elke drie jaar een hertoets plaats op basis van uw inkomen of u deze renteloze lening zelf kan lenen.

Starterslening: nu ook voor Kluswoning

De raad is tot dit besluit gekomen om de doorstroming van de woningmarkt te bevorderen. En op deze manier worden er meer huizen verkocht. Daarnaast ziet de gemeente een toenemende mate in beleggende partijen die bestaande koopwoningen opkopen om vervolgens op te knappen en te verkopen.Dit was eerder niet mogelijk omdat deze beleggers uitgesloten waren van de regeling, maar Gemeente Lelystad heeft besloten om deze regeling ook open zetten voor deze beleggende partijen.De gemeenteraad vindt juist dat deze partijen een goede invloed op de woningmarkt heeft en moet worden beloond.Maar, kopers van huurwoningen van deze beleggende partijen hebben geen recht op een starterslening.

Gemeente Lelystad financiert starterslening in 2015

De FINANCIERING van deze starterslening wordt volledig gefinancierd door de gemeente.Voorheen financierde het RIJK de helft, maar doordat het Rijksbudget voor startersleningen is opgedroogd financiert de gemeente dit. De gemeenteraad verwacht hiermee een toenemende stroom in de woningmarkt.

Onafhankelijk hypotheekadvies met de laagse hypotheekrente

Kom uw starterslening berekenen en profiteer van de lage hypotheekrente. Edwin Glebbeek Hypotheken begeleid kopers van de start bij de aankoop van het eerste koophuis tot het financieren hiervan. Als startersleningspecialist helpen wij starters op de huizenmarkt met de beste hypotheekrente onfhankelijk van banken en zorgen ervoor dat de klant het juiste hypotheek advies krijgt.

auteur: Edwin Glebbeek, Jurjen Westa

Nederlanders lenen te duur: consumptieve kredieten kunnen goedkoper door transparantie en netto provisieloze rentes

Nederlanders lenen te duur

Lelystad 23-02-2015, Voor het afsluiten van een lening gaan de meeste mensen naar de bank waar ook de betaalrekening en de spaarrekening lopen. Wat nu als deze bank procenten duurder is in vergelijking met concurrerende banken? U kunt beter kiezen voor de bank met een zeer scherpe rente. Een paar procenten verschil geeft een groot verschil in de maandlasten.

De hoogte van de rente voor een lening is onder andere afhankelijk van het te lenen bedrag en de leenvorm. Banken hanteren vaak een lagere rente bij het lenen van 25.000 euro in vergelijking met een lening van 5.000 euro. Als er wordt gesproken over een lening, wordt er meestal bedoeld een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Deze leenvormen vallen onder de noemer consumptief krediet. De rente voor deze leningen varieert van ongeveer 5 procent tot 10 procent, maar uitschieters boven de 10 procent moet u ook niet vreemd van opkijken. Andere en nog duurderde vormen van consumptief krediet zijn de CREDITCARDS, het rood staan op de betaalrekening en openstaande schulden bij postorderbedrijven.

Pas op met de eenvoudige leningen

Eind van de maand GELD tekort hebben op uw betaalrekening is geen probleem. U kunt immers rood staan. Weet u dat dit een zeer dure vorm van lenen is? Uitgaande van een kredietlimiet van 1.000 euro, kost rood staan bij de Rabobank 12,9 procent rente. Bij de ABN Amro betaalt u 14 procent en bij de ING 13,9 procent. Bij roodstand gaat het vaak om relatief kleine bedragen, maar als u het in een percentage uitdrukt blijkt pas hoe duur het is. De rente op een CREDITCARD ligt ver boven de 10 procent. Ook bij postorderbedrijven kan het percentage over de schuld oplopen tot 15 procent.

Kies een doorlopend krediet of een persoonlijke lening tegen een redelijk percentage

De meeste consumenten sluiten het liefst een lening af bij de banken waar ook de andere bankzaken geregeld zijn. De bank waar bijvoorbeeld de betaalrekening en de hypotheek lopen is vertrouwd. Ongemerkt betaalt u vaak teveel rente in vergelijking met een aantal relatief kleine banken die gespecialiseerd zijn in het verstrekken van kredieten. De naam Rabobank schept vertrouwen en sluit u eerder een lening bij af dan bij Freo, terwijl Freo een onderdeel is van de Rabobank. Door te kiezen voor Freo kunt u aanzienlijk BESPAREN OP DE rente.

Pas op met het afsluiten van een persoonlijke lening bij de autodealer

Geldview heeft onderzocht waar persoonlijke leningen worden afgesloten voor het kopen van een auto. Hieruit blijkt dat 45 procent van de leningen wordt afgesloten via de autodealer. Vaak wordt er niet bij stil gestaan dat dit veel te dure leningen zijn waar de autoverkopers flink op kunnen VERDIENEN.

Let bij het lenen van geld goed op de hoogte van het percentage. Door niet te kiezen voor de gemakkelijkste weg kan er veel geld bespaard worden. Een verschil van 3 procent op een lening van 10.000 euro maakt een verschil van 25 euro per maand aan rentelasten.

Als financieel adviseur nodig ik u uit om uw consumptieve kredieten goedkoper te maken. Wij rekenen u voor het totale financieel advies een adviestarief naar onze verrichtingen maar wensen geen provisie te ontvangen op de doorlopende kredieten. Kom langs er zorg ervoor dat u bij de bank geen hoge rente betaalt.

Edwin Glebbeek, www.glebbeekhypotheken.nl Agorahof 25 Lelystad, 0320-282231