Uitbreiding vliegveld Lelystad positief voor huizenmarkt in Lelystad

Lelystad, De woningmarkt in Lelystad krijgt een extra impuls als er in 2015 uitbreiding plaats vind van het aantal vluchten vanaf vliegveld Lelystad. De tafel van oud- minister Alders heeft de staatssecretaris geadviseerd om 25.000 vluchten te laten plaats vinden in 2015 en dit uit te breiden tot 45.000 vluchten.

Dit zorgt voor een groei in de werkgelegenheid en zijn er meer woningen nodig in gemeente Lelystad. De nieuwste wijk de Warande kan dan verder ontwikkeld worden en het aantal nieuwbouwwoningen wat gebouwd moet worden kan weer versneld worden gedaan. Daarnaast zal er veel vraag komen naar de huidige bestaande koopwoningen in Lelystad. In het segment tot 200.000euro staan er 600 woningen te koop op dit moment.

Op dit moment staan er veel woning onder water waarbij de hypotheek hoger is dan de waarde van het huis. Het is te hopen dat de plannen gerealiseerd worden. Conform de plannen dient er natuurlijk rekening gehouden te worden met milieu en geluidsoverlast. Echter is Flevoland het gebied met voldoende ruimte en mogelijkheden om dit te bepereken.

auteur: Edwin Glebbeek, www.hypotheekshop.nl/lelystad, Agorahof 25 te Lelystad, 0320-282231.

 

 

Hypotheek-speeddaten mogelijk voor de openhuizenroute in Lelystad op 31 maart 2012

-LELYSTAD- Hypotheek- speeddate is mogelijk bij de Hypotheekshop in Lelystad op 31 maart 2012 voor de openhuizenroute 2012. Dit kan vanaf 11 uur op de Agorahof 25 te Lelystad. Wij  geven u in de speeddate van een half uur de mogelijkheden van wat u kunt lenen en bereiden u voor om de verschillende  huizen te gaan bekijken. Kom en laat een hypotheek berekenen!

Als u al wat huizen op het oog heeft, kijk dan vooraf nog even op onze website www.hypotheekshop.nl/lelystad  Speciaal voor deze Open Huizen Dag zijn wij op 31 maart geopend van 11.00 tot 14.00. We geven u dan graag wat extra tips die u op uw zoektocht kunt gebruiken. Kortom, start uw OpenhuizenDag bij De Hypotheekshop!

De Hypotheekshop bevind zicht op de Agorahof 25 te Lelystad en u kunt reserveren voor een speeddate  onder het volgende telefoonnummer 0320-282231 of op ons email adres lelystad375 hypotheekshop.nl.

auteur: Edwin Glebbeek, www.hypotheekshop.nl/lelystad, Agorahof 25 te Lelystad, 0320-282231.

 

Neem uw aankoopmakelaar mee voor de openhuizenroute 31 maart 2012

Lelystad 25 maart 2012, De openhuizenroute op 31 maart geeft u de mogelijkheid om veel woningen te gaan bekijken. Wij adviseren u om een aankoopmakelaar mee te nemen bij de aankoop van uw koopwoning. Er is op dit moment een uitgebreid aanbod waarbij er weinig vraag is. Als koper bent u aan zet bij de aankoop van een koopwoning.

vaste fee of op basis van resultaat

Uw aankoopmakelaar kunt u betalen op basis van een fixed fee of juist op het resultaat wat de aankoopmakelaar behaalt. In de laatste methode gaat de makelaar voor het maximale resultaat en krijgt hij een hogere fee als het aankoopresultaat beter is.

auteur: Edwin Glebbeek, www.hypotheekshop.nl/lelystad, Agorahof 25 te Lelystad, 0320282231.

 

Besparingen op uw verzekeringen mogelijk in 2012!

Lelystad 15 maart 2012, Veel consumenten laten besparingen op hun verzekeringen liggen. Zo blijkt dat veel klanten hun pakketpolis met inboedel- opstal- aansprakelijkheid- en autoverzekering goedkoper kunnen maken met betere voorwaarden en lager eigen risico. Het combineren van verzekeringen in 1 totaalpakket kan leiden tot circa 10-20 euro premiebesparing per maand. Veel consumenten hebben hun verzekeringen reeds meerdere jaren.

Abonnement of provisie

U schadeverzekeringpakket kunt u afsluiten op basis van een abonnement of via provisies. In de eerste variant heeft u als klant een contract met uw tussenpersoon en kunt u elke 2 jaar checken of uw pakket nog voldoet en op basis van voorwaarden beter kan. Bij mogelijke schade kunt u dan ook afspreken dat u een stuk begeleiding krijgt. In de oude manier betaalt u uw tussenpersoon op basis van een percentage van het pakket.

De Hypotheekshop In Lelystad maakt samen met u graag een analyse van uw pakketpolis. Stuur uw polis per mail naar ons toe en wij bekijken hoe het beter kan. Ga besparen in 2012!

auteur: Edwin Glebbeek, www.hypotheekshop.nl/lelystad, Agorahof 25 te Lelystad, lelystad375@hypotheekshop.nl

Koopgarant geeft Starters nu ook mogelijkheden Lelystad

Lelystad, 08 maart 2012, Starters kunnen op dit moeilijk een hypotheek krijgen, maar met koopgarant kunnen starters in Lelystad  met korting een woning kopen. Ter Steege Vastgoed biedt verschillende  woningen aan met de zogenaamde koopgarantconstructie.

Met de koopgarantieconstructie koopt u uw nieuwe woning of appartement met 20% korting waardoor u een lagere hypotheek kunt nemen. De koopgarantprojecten zijn de appartementen aan de de Zilverkade vanaf 118.500v.o.n. en enkele rijtjeshuizen op de Warande, project de Schutterij vanaf 138.500v.o.n.

Terugkoopgarantie bij eventuele verkoop

Bij koopgarant koopt u een woning met korting en behoud u de mogelijkheid om het huis terug te verkopen aan verkopende partij. Op moment dat u verlies of winst heeft bij  verkoop deelt u dit met de verkopende partij. U deelt voor 70% in de winst of verlies.

Koopgarant in combinatie met Nationale Hypotheekgarantie

Uw koopgaranthypotheek dient u te sluiten met de Nationale hypotheekgarantie (NHG) waarbij u de rente minimaal 10 jaar dient vast te leggen. U krijgt korting bij de aankoop van uw starterswoning waardoor u een lagere hypotheek nodig heeft. Met de mooie NHG-hypotheekrentes krijgt u dus een ideale hypotheek. Koopgarant is een erfpachtconstructie waarbij de erfpacht eeuwigdurend is niet tijdelijk zoals bij de particuliere erfpachtconstructies.

Passend hypotheekadvies

Alle banken conformeren zich aan koopgarant en financieren deze hypotheekconstructie. Voor u als starter op de huizenmarkt heeft u met het juiste passende hypotheekadvies toch mogelijkheden. Kom lang en bereken voor u de juiste hypotheek en zie dat er  u mogelijkheden zijn.

auteur: Edwin Glebbeek, www.hypotheekshop.nl/lelystad Agorahof 25 te Lelystad, 0320-282231.

Kwaliteit Hypotheekadvies vaak beoordeeld bij Independer: Hypotheekshop Lelystad meest beoordeelt

Lelystad, 05 maart 2012. Uw Hypotheekadvies wordt steeds vaker beoordeeld. U kunt uw hypotheekadviseur beoordelen op verschillende aspecten. Zo kunt u aangeven of uw advies volledig was en dat het stappenplan van de AFM voor uw advies correct is doorlopen.

Uw Advies op basis van uurtarief of fixed fee goed beoordeeld

De kwaliteit van het hypotheekadvies kunt u dus bekijken maar u kunt ook kritische kanttekeningen zetten bij adviseurs. Een kwalitatief adviseurs is onafhankelijk en laat zijn beloning niet meer afhangen van van provisies uit de produkten maar werkt op basis van fixed fee of uurbasis. u krijgt dan altijd het juiste passende advies en geen overbodige produkten.

Abonnement: uw financiële zorg in de toekomst

Veel adviseurs werken ook met abonnementen waarbij u service krijgt gedurende uw “financiële leven”. Op moment dat er veranderingen in uw financële positie zijn kunt u uw adviseur raadplegen. U blijft dan op de hoogte van ontwikkelingen in hypothekenland en kunt bijvoorbeeld inspelen op wijzigingen in uw gezinsleven.

Independer: meer beoordelingen belangrijk

Independer zou onafhangelijk moeten blijven en zelf geen hypotheken moeten aanbieden om onafhankelijk adviseur te kunnen laten beoordelen. Daarnaast dient het meer bekend te worden; zodat alle consumenten een beoordeling geven over hun adviseur. Om een compleet beeld te geven dienen alle consumenten bekend te zijn met de beoordelingsite.

De adviezen van de Hypotheekshop Lelystad zijn het meeste beoordeeld in Lelystad en ze worden hoog beoordeeld. De basis van het advies ligt in een transparante duidelijke kwalitatief hoogstaand hypotheekadvies.

http://www.hypotheekshop.nl/lelystad

auteur: Edwin Glebbeek,www.hypotheekshop.nl/lelystad, Agorahof 25 te Lelystad, 0320-282231.

AFM eis transparantie in het vaststellen van hypotheekrente en voorkom woekerrentes: Hypotheek- en Toetsrente kunnen omlaag

Lelystad 05 maart 2012, De AFM dient toe te zien op het vaststellen van de hypotheekrente omdat banken de marges op de rente onevenredig hoog laten. Op 01-10-2011 stonden de hypotheekrentes een half procent lager dan op dit moment terwijl de 10 jaarsrente op de kapitaalmarkt op dit moment op een vergelijkbaar nivo staat. Vele banken houden de rente hoog en dus komt de kredietverlening niet op gang. Bestaande hypotheeknemers hebben ook last bij de renteherziening.

Toetsrente kan in 2e kwartaal van 2012 omlaag naar 5,3%

De toetsrente voor het verstrekken van een hypotheek kan verder omlaag omdat de rente op dit moment laag staat. In het laatste kwartaal van 2011 stond de toetsrente op 5,4% en stond de 10 jaarsrente op een vergelijkbaar laag nivo met Nationale Hypotheekgarantie. Wij roepen de Nvb om de toetsrente te verlagen omdat dit het juiste moment hiervoor is met de lage rentestand. De hypotheekverlening kan dan op normale manier plaats vinden.

AFM: eis transparantie bij vaststellen van de hypotheekrente

De AFM zou van banken moeten eisen dat ze transparant zijn in het vaststellen van de hypotheekrente. In de hypotheekofferte dienen de marges benoemd worden zodat de klanten nog meer inzicht krijgen in de kosten van een hypotheek. Vele banken zoals ABN, Aegon en SNS zouden de rente omlaag kunnen verlagen omdat de marktrente op 10 jaar laag staat. De marktrente staat nu op hetzelfde nivo en wel op 2,2%. Op een hypotheek hebben banken met een rente van 5% dus een marge van circa 3%. De hypotheekrente was in oktober een stuk lager.

AFM: Eis normale hypotheekverstrekking door banken

Wij adviseren de AFM een boete te geven aan banken die geen transparantie geven over de samenstelling van hun rentetarief. De overheid zal transparantie moeten eisen van banken en zelf maximale marges vaststellen in hypotheekrentes. De doelstelling hierachter is dat banken bij het geven van een hypotheekadvies de kosten verborgen kunnen houden in hun rentetarief. Verder dient de kredietverlening op een normale basis gebeuren door de banken ter bescherming van de consumenten tegen woekerhypotheekrentes.

auteur: Edwin Glebbeek, www.hypotheekshop.nl/lelystad, Agorahof 25 te Lelystad, 0320-282231.