Renteherziening binnenkort? kom langs en doe de Hypotheekcheck en zorg dat u er ook in 2012 beter van wordt!

Lelystad, Almere18 juli 2012 Edwin Glebbeek van de Hypotheekshop Lelystad  nodigt u graag  uit voor een hypotheek-check. Een grote groep consumenten hebben in 2005/2006 de rente voor 6 of 7 jaar vastgelegd waarbij de rente  nu of volgend jaar afloopt. Wij adviseren u om langs te komen met het nieuwe rentevoorstel van uw bestaand bank. Ook adviseren wij als uw rente de komende 2 jaar  afloopt om langs te komen omdat de rente nu historisch laag staat. In 2012 is dit interessant sommige partijen zoals Hypotrust heeft onvoordelige rentes en bij 10 jaar kan dat er veel rentevoordeel opleveren.

Sommige banken geven bij renteherziening een minder gunstige  rente voor bestaande  klanten dan voor nieuwe klanten.  Daarnaast krijgt u  vaak 1 maand van tevoren een nieuw rentevoorstel waarbij oversluiten dan een moeilijk verhaal kan worden.. Vele  hypotheken zijn destijds zonder Nationale Hypotheekgarantie (NHG) gesloten waarbij dit nu een groot rentevoordeel kan opleveren.  Uw oversluiting naar de NHG  kan u circa 0,6%- 1% lagere rente opleveren . In een adviesgesprek doen wij graag de NHG check-up voor u.

Op moment dat uw rente afloopt is het ook handig om te bekijken of uw huidige hypotheekvorm nog voldoet aan uw wensen. Veel beleggingsproducten zorgen niet meer voor de juiste opbouw in  de toekomst. Het verbeteren van uw bestaande hypotheekvorm naar een andere  hypotheekvorm is dan een optie.  Het omzetten van een woekerpolis/ beleggingspolis naar banksparen en of annuïteitenvorm geeft u duidelijkheid voor de toekomst omdat u dan weet waar u aan toe bent.

Het oversluiten van een hypotheek gaat gepaard met oversluitkosten en er is soms sprake van een boeterente; maar bij renteherziening is hier geen sprake van. Het is daarom raadzaam om de kosten en baten tegen elkaar af te wegen. Veel mogelijkheden dus en daarom is onafhankelijk advies belangrijk. Een gedegen, transparant en  provisievrij hypotheekadvies kan uiteindelijk veel geld besparen.

U kunt voor een oriënterend gesprek terecht bij de Hypotheekshop op de Agorahof 25 te Lelystad. U kunt een afspraak maken op onze internetsite www.hypotheekshop.nl/lelystad of bellen onder telefoonnummer 0320-282231.

Hoe veranderen de verkiezingen 2012 uw hypotheek? Kom langs voor hypotheekadvies

Lelystad/ Almere,19 juli 2012 Uw hypotheek wordt in 2012 beïnvloed door de verkiezingen in 2012 Ook als u een huis wil gaan kopen kan het raadzaam zijn om de plannen van de politieke partijen na te gaan en misschien zelfs dit jaar nog te kopen zodat u niet met nieuwe strakkere regels te maken krijgt.

Hierbij een uitzetting van de belangrijkste politieke partijen VVD, SP, PVV  PVDA, CDA en CristenUnie:

VVD: U behoudt de volledige renteaftrek voor uw bestaande hypotheek. Een nieuwe hypotheek krijgt alleen aftrek als er annuitair afgelost wordt.

Starters tot 35 jaar mogen de eerste 5 jaar volledige aftrek hebben en er wordt meer gekeken naar arbeidsmarkt- en looperspectief van jongeren weer betrekken. Starters hoeven geen overdrachtsbelasting te betalen.

SP: De hypotheekrenteaftrek wordt in tien jaar tijd afgetopt voor hypotheekschulden tot €350.000.Het percentage waartegen kan worden afgetrokken wordt gemaximeerd op 42 procent.

Starters krijgen een extra startersfaciliteit om makkelijker te kunnen kopen. En zij mogen bij corporatiewoningen een korting krijgen met een terugkoopregeling bij doorverkoop.

PVV: Handhaving van de hypotheekrenteaftrek. De aanpak van de hypotheekrente zet de huizenmarkt volgens de PVV nog verder vast.

PVDA: Vanaf 2013 geleidelijke invoering van een nieuw stelsel waarbij uw bestaande hypotheek maximaal aftrekbaar is tot 30%. Uw maximale woningschuld mag in 2013 waarover rente mag worden afgetrokken bevroren op maximaal 1 miljoen euro. Vervolgens wordt dit maximum jaarlijks verlaagd, tot de gemiddelde huizenprijs (nu 237.000] Forfaitair annuÃtaire hypotheek voor nieuwe hypotheken. De fiscus gaat ervan uit dat de hypotheeksom in 30 jaar wordt afgelost.

Starters hoeven geen overdrachtsbelasting te betalen en kunnen speciale starterslening voor starters met lage rente die ze via krijgen via de overheid.

CDA: Bestaande hypotheekhouders houden hun aftrek; nieuwe hypotheken zijn nog maar aftrekbaar als ze annuitair worden gesloten.

Een aanvullend pakket voor starters: introductie bouwspaarregeling, verhoging schenkingsrecht, minder strenge regels voor starters bij het verstrekken van een hypotheek.

Cristen Unie: De CU wil dat hypotheekschulden gedurende de looptijd worden afgelost: annuïtaire belastingaftrek gedurende 30 jaar (de looptijd van een hypothecaire lening) (cf. Lenteakkoord, voor nieuwe gevallen). CU wil starters tegemoet komen.

Hypotheekrente wordt voor iedereen aftrekbaar tegen 30% (belastingpercentage van box 3). Om zonder schokken de eigen woning naar box 3 te kunnen verplaatsen, wordt de hypotheekrenteaftrek eerst geleidelijk beperkt. De komende vijf jaar wordt het maximale aftrektarief in stapjes van 2 procent afgebouwd van 52 naar 42 procent, het tarief van de derde schijf. Vervolgenswordt gedurende twaalf jaar de hypotheekrenteaftrek in jaarlijkse stapjes van 1 procent afgebouwd naar een voor ieder gelijk aftrektarief van 30 procent.

Starters hoeven geen overdrachtsbelasting te betalen en bevorderen dat ouders of andere familieleden meer dan nu belastingvrije schenkingen kunnen doen aan starters in verband met de aanschaf van een eigen woning of het vervroegd aflossen van hypotheekschulden.

Onze conclusie:

Er zijn dus verschillende uitgangspunten en met een nieuwe regering zullen er dus waarschijnlijk wel nieuwe stimuleringsmaatregelen komen voor starters en afhankelijk welke partij in de regering komt zal uw bestaande hypotheekrenteaftrek in mindere dan wel grotere mate worden beperkt. Bij de PVV en de VVD zullen uw bestaande hypotheeklasten het minst veranderen.  Voor starters wensen alle partijen bijna geen overdrachtsbelasting meer en stimuleringsmaatregelen omdat de huidige hypotheekregels te streng zijn.

Wij adviseren u om na de vorming van een nieuwe regering langs te komen voor een advies wat de gevolgen voor u zijn.

auteur: Edwin Glebbek, www.hypotheekshop.nl, Agorahof 25 te Lelystad 0320-282231.

 

 

Hypotheekrente moet transparanter met vaste opslagen ook bij renteverlengingen

Lelystad, Almere, Urk, 16-07-2012 De hypotheekrente moet transaranter worden ook bij renteverlengingen omdat onlangs is gebleken dat verschillende banken te hoge opslagen hebben gerekend met de variabele hypotheekrente. De banken maken misbruik van de onwetenheid van de consumenten. Daarnaast zouden banken ook consumenten actief moeten helpen met de hypotheken die onder water staan.

Transparante rente bij  Renteverlenging en hypotheekoversluiting

De overheid zou banken en hypotheekverstrekkers moeten dwingen om bij renteverlenging een overzicht te geven van de rentevaststelling zodat de klant meer inzicht krijgt. Nu krijgt de rente ondanks nieuwe regelgeveving een rentevoorstel waarbij zij geen idee heeft hoe dit is vastgesteld. Een voorstel wordt nu circa 1-3 maanden van tevoren toegestuurd.

Veel consumenten kunnen niet overstappen met hun hypotheek omdat de regels strakker zijn geworden of het huis onder water staat. De hypotheek is dan meer dan de waarde van het onderpand. De banken kunnen hier misbruik van maken omdat de klant toch geen kant op kan. De overheid zo hiervoor nieuwe regels moeten vaststellen zodat deze klanten bij voldoende inkomen ook kansen heeft om over te sluiten en zo een concurrerend voorstel kan krijgen. De klant kan door een annuïteitenhypotheek zijn hypotheek verlagen onder vrije verkoopwaarde.

Doe de NHG check-up bij renteverlenging van uw hypotheek

Op moment dat uw bank uw een nieuwe rente krijtgt adviseren wij u om te bekijken of u de Nationale Hypotheekgarantie kan krijgen. De rentes staan circa 1% lager dan de niet-NHG tarieven. Een oversluiting naar de NHG kost u geld maar levert u met dit rentevoordeel altidj geld op. Een omzetting van uw bestaande hyptoheek van beleggershypotheek naar annuiteiten of bankspaarhypotheek geeft u ook duidelijkheid.

Kom bij langs en laat u adviseren over de juiste hypotheekrente en periode van vastzetten. Wij adviseren op basis van uren en of fixed fee.

auteur: Edwin Glebbeek, www.hypotheekshop.nl/lelystad, 0320-282231 Agorahof 25 Lelystad