Uw hypotheek en de verkiezingen 2012? Kom langs als u rente binnenkort herzien wordt of een huis wenst te kopen en

Lelystad, Almere 28 augustus 2012 Edwin Glebbeek van de Hypotheekshop Lelystad  nodigt u graag  uit voor een hypotheek-check. Binnenkort vinden de verkiezingen plaats en wij adviseren om langs te komen wat de gevolgen voor uw hypotheek zijn. Als u een woning koopt dan zou het interessant kunnen zijn om nu te kopen. Als u rente nu of binnen 2 jaar afloopt dan adviseren wij u uit om ook langs te komen. 

Een grote groep consumenten hebben in 2005/2006 de rente voor 6 of 7 jaar vastgelegd waarbij de rente  nu of volgend jaar afloopt. Wij adviseren u om langs te komen met het nieuwe rentevoorstel van uw bestaand bank. Ook adviseren wij als uw rente de komende 2 jaar  afloopt om langs te komen omdat de rente nu historisch laag staat. In 2012 is dit interessant sommige partijen zoals Hypotrust heeft onvoordelige rentes en bij 10 jaar kan dat er veel rentevoordeel opleveren.

Sommige banken geven bij renteherziening een minder gunstige  rente voor bestaande  klanten dan voor nieuwe klanten.  Daarnaast krijgt u  vaak 1 maand van tevoren een nieuw rentevoorstel waarbij oversluiten dan een moeilijk verhaal kan worden.. Vele  hypotheken zijn destijds zonder Nationale Hypotheekgarantie (NHG) gesloten waarbij dit nu een groot rentevoordeel kan opleveren.  Uw oversluiting naar de NHG  kan u circa 0,6%- 1% lagere rente opleveren . In een adviesgesprek doen wij graag de NHG check-up voor u.

Op moment dat uw rente afloopt is het ook handig om te bekijken of uw huidige hypotheekvorm nog voldoet aan uw wensen. Veel beleggingsproducten zorgen niet meer voor de juiste opbouw in  de toekomst. Het verbeteren van uw bestaande hypotheekvorm naar een andere  hypotheekvorm is dan een optie.  Het omzetten van een woekerpolis/ beleggingspolis naar banksparen en of annuïteitenvorm geeft u duidelijkheid voor de toekomst omdat u dan weet waar u aan toe bent.

Het oversluiten van een hypotheek gaat gepaard met oversluitkosten en er is soms sprake van een boeterente; maar bij renteherziening is hier geen sprake van. Het is daarom raadzaam om de kosten en baten tegen elkaar af te wegen. Veel mogelijkheden dus en daarom is onafhankelijk advies belangrijk. Een gedegen, transparant en  provisievrij hypotheekadvies kan uiteindelijk veel geld besparen.

U kunt voor een oriënterend gesprek terecht bij de Hypotheekshop op de Agorahof 25 te Lelystad. U kunt een afspraak maken op onze internetsite www.hypotheekshop.nl/lelystad of bellen onder telefoonnummer 0320-282231

Hypotheekadvies in 2013 volledig transparant

Lelystad 21 augustus 2012, Een hypotheek is in 2013 zonder provisies en zonder opslagen in de hypotheekrente. Tussenpersonen van hypotheken dienen apart een bemiddelingsfee in rekening te brengen waarbij dit is gebaseerd op de uren die zij werken voor de klanten. Daarnaast dienen klanten voor doorlopend toezicht en onderhoud aan het hypotheekadvies een abonnement te sluiten voor het vervolgadvies.

Transparante hypotheekrente

Het voordeel voor de klant is het feit dat ze niet meer naar buiten gaan met het verkeerde produkt omdat het advies niet meer afhangt van hoe hoog de verzekering is of dat er daadwerkelijk wordt overgesloten. De hypotheekrente bij een bank dient nu ook transparant te zijn omdat ze hun kosten net als bij een tussenpersoon inzichtelijk dienen te maken. Er mogen ook geen kortingen gegeven worden voor nieuwe klanten omdat bestaande klanten dan ook deze kortingen dienen te krijgen.

 

Advieskosten inzichtelijk

U adviseur dient in het eerste gesprek inzicht te geven in zijn kosten. Als consument weet u dan hoe hij beloont wordt. Het betekent in de nieuwe ”wereld” wel  dat u voor het advies wat u inwint en het shoppen wat u doet eerder dient te betalen. Een eerste gesprek is vaak nog een kennismaking maar daarna dient u voor advies net als bij de advocaat te betalen.

Wij als Hypotheekshop Lelystad adviseren reeds meerdere jaren op deze manier en klanten zijn met het transparante hypotheekadvies tevreden omdat het duidelijk is eerlijk en open.

auteur: Edwin Glebbeek, www.hypotheekshop.nl/lelystad, 0320-282231 Agorahof 25 te Lelystad.