Starterslening Lelystad: hij is er weer!

Lelystad 26-06-2013 De starterslening is weer beschikbaar voor Starters in Lelystad voor hun eerste koophuis. De starterslening zorgt ervoor dat u een hogere hypotheek krijgt van de Gemeente met overzichtelijke lasten. De gemeente Lelystad heeft op 25 juni de Starterslening beschikbaar gesteld en zorgt voor een steuntje in de rug is voor starters van een koophuis.

Koopwoning tot 150.000euro

Starters kunnen een woning kopen tot 150.000euro kosten kopen en inclusief de kosten tot 157.500euro hypotheek krijgen. Het gaat om een bestaand koophuis. Wij van GlebbeekHypotheken nodigen u uit om uw starterslening te komen berekenen waarbij een speciaal Starters-hypotheekdeal hebben inclusief aankoopbegeleiding. Wij zorgen voor de beste hypotheek met de laagste rente en door de aankoopbegeleiding dat u niet teveel betaalt voor uw koophuis.

Starterslening

De starterslening is een renteloze lening die u krijgt voor uw koophuis boven uw normale hypotheek; het is maximaal 20% is van de aankoopsom. Het is een extra hypotheekdeel wat u niet kan lenen op basis van uw inkomen maar van de Gemeente leent. Er vindt elke drie jaar een hertoets plaats op basis van uw inkomen of u deze renteloze lening zelf kunt lenen.

Startersdagen 5 en 6 juli

Wij nodigen u graag  uit om uw starterslening te berekenen zodat uw droomhuis mogelijk wordt. U kunt met de lage hypotheekrente, de Nationale Hypotheekgarantie en de starterslening tot een optimale hypotheek komen. Graag berekenen wij voor uw starterslening. Loop op 5 en 6 juli bij ons binnen van 10.00-15.00.

auteur Edwin Glebbeek,www.glebbeekhypotheken.nl Agorahof 25 te Lelystad 0320-282231

 

 

 

Toetsrente Hypotheek eindelijk omlaag in 2013 met 0,3% in 3e kwartaal naar 5%

Lelystad 20 juni 2013 De toetsrente voor een hypotheek gaat in navolging van de lagere hypotheekrente eindelijk weer omlaag. De toetsrente is dus omlaag gegaan omdat het afgelopen half jaar de hypotheekrente met circa 0,6% omlaag gegaan is. U kunt hierdoor nu meer lenen voor een nieuwe hypotheek. In het 3e kwartaal wordt er getoetst op 5%. 

Doe voor uw hypotheek de NHG hypotheek check-up

U kunt bij uw bestaande hypotheek bij renteherziening nog steeds voordeel krijgen als uw hypotheek oversluit naar een andere geldverstrekker. Zo kunt u vaak een lagere hypotheekrente krijgen dan uw huidige bank als u oversluit naar een andere geldverstrekker. Daarnaast kunt u met de Nationale Hypotheekgarantie lagere rente krijgen van 0,7-1%.

NHG regels

Als u reeds op 31-12-2012 een hypotheek heeft valt uw hypotheek in het ovegangsregime en kunt u een aflossingsvrije hypotheek behouden en mag u nog banksparen. U kunt een beleggingsverzekering ontwoekeren en in box 1 fiscaal voortzetten in een spaarpolis. De NHG eist dat uw huis meer waard is dan de hypotheek en uw inkomen dient te passen in de huidige inkomensnormen.

Onafhankelijk advies: kom besparen!

Wij baseren ons hypotheekadvies op basis van uw wensen financële positie, uw toekomstig inkomen en doelstellingen. Als onafhankelijke adviseur helpen wij u besparen op al uw uitgaven zoals uw verzekeringen en hypotheekrente.

Wij zijn een vertrouwd adres voor uw optimale hypotheek midden in het centrum van Lelystad met een goede notering bij Independer. Wij nodigen u van harte uit voor een oriëntatiegesprek over uw hypotheek. Ons motto is zorgen dat u er beter van wordt!

www.glebbbeekhypotheken.nl, Agorahof 25 te Lelystad, 0320-282231

 

 

Resterende duur Hypotheek 30 jaar bij annuïteitenhypotheek ook al heeft u geen aftrek meer

Lelystad, 04 juni 2013 De staatssecretaris van Financiën heeft vragen beantwoord over de maximale looptijd van een nieuwe annuïtaire hypotheek ten opzichte van de resterende periode van renteaftrek. De antwoorden hebben betrekking op klanten die nu een nieuwe hypotheek aangaan terwijl zij al enkele jaren hypotheekrente aftrek hebben gehad onder het fiscale belastingregime van vóór 1 januari 2013.

Hoe luidt de uitspraak?
In de beantwoording van de vragen geeft de staatssecretaris aan dat een nieuwe annuïtaire hypotheek in maximaal 30 jaar moet worden afgelost. Dit ondanks het feit dat er geen recht meer bestaat op de volle 30 jaar renteaftrek.

Een voorbeeld
Ik heb een woning gekocht in 2001 en verkocht in 2011. Ik ben gaan huren en koop in 2013 een nieuwe woning onder de nieuwe fiscale regels. Ik heb dus al 10 jaar gebruik gemaakt van renteaftrek.
 Ondanks het feit dat er recht is op renteaftrek voor 20 jaar, mag deze hypotheek in 30 jaar worden afgelost. Na 20 jaar stopt dan het recht op renteaftrek maar loopt de annuïtaire hypotheek door tot 30 jaar. 

Voor welke klanten is deze regel van toepassing?
Deze antwoorden gelden voor klanten die in het oude belastingregime (vóór 01-01-2013) een hypotheek hadden. Zij hebben hierover renteaftrek gehad en gaan nu een nieuwe annuïtaire hypotheek aan omdat de lening niet onder het overgangsrecht valt.

Wat houdt het overgangsrecht in?
Volgens het overgangsrecht blijven de hypotheekregels van vóór 1 januari 2013 van toepassing op de nieuwe hypotheek. Dit zijn in eerste instantie hypotheken die bestonden op 31 december 2012. Daarnaast zijn er aparte situaties waarbij ook het overgangsrecht van toepassing is verklaard. Bijvoorbeeld financieringen die ontstaan door een definitieve overeenkomst in 2012

auteur: Edwin Glebbeek, www.glebbeekhypotheken.nl, 0320-282231 Agorahof 25 te Lelystad.