Dubbele hypotheekrenteaftrek blijft bestaan

Lelystad, 26-11-2013 De crisismaatregel voor woningbezitters met dubbele hypotheeklasten wordt met een jaar verlengd. Dit heeft staatssecretaris Weekers van Financiën bekend gemaakt. Dat is positief nieuws voor mensen die nu nog 2 woningen hebben.

 3 opvolgende kalenderjaren dubbele aftrek

Heb je noodgedwongen twee woningen waarvan één te koop staat dan is de hypotheekrente voor beide woningen tijdelijk drie opvolgende kalenderjaren aftrekbaar. Deze crisismaatregel is nu met een jaar verlengd omdat de woningmarkt nog steeds moeizaam is. Normaal gesproken geldt deze dubbele aftrek alleen in het jaar dat de oude woning te koop is gezet en de twee daarop volgende kalenderjaren.

 Dat betekent goed nieuws als je oude woning al sinds 2011 te koop staat. Oorspronkelijk zou de crisismaatregel aan het einde van het jaar aflopen en zou je vanaf 1 januari 2014 geen hypotheekrenteaftrek meer hebben voor de te koop staande woning. Met de crisismaatregel heb je ook in 2014 hypotheekrenteaftrek over de te koop staande woning. NB staat je oude woning al te koop sinds 2010 dan eindigt wel in 2014 de hypotheekrenteaftrek over de hypotheek op je oude woning.

 Kortom: staat je oude woning vóór 2011 te koop (dus 2010 en eerder) dan eindigt per 1 januari 2014 de dubbele aftrek. Staat je oude woning sinds 2011, 2012 of 2013 te koop dan heb je in 2014 dubbele aftrek. Hetzelfde geldt als je verhuist naar een andere woning en je oude woning in 2014 te koop komt te staan.

 Terugkeerregeling tijdelijke verhuur

Ook goed nieuws voor mensen die hun te koop staande woning tijdelijk verhuren. De zogenaamde terugkeerregeling is ook met een jaar verlengd. Dat betekent dat als de huur eindigt van de te koop staande woning je weer recht hebt op renteaftrek. De verhuur moet wel plaatsvinden onder de Leegstandswet. Je Hypotheekshop-adviseur kan je meer vertellen over de exacte regels.

Edwin Glebbeek, www.glebbeekhypotheken.nl, 0320-282231

Hypotheekrente blijft gunstig voor uw woning van de openhuisroute Lelystad/Almere 2013

Lelystad/Almere, 08 oktober 2013. Uw hypotheek voor uw koopwoning in Lelystad en Almere  blijft gunstig met de lage hypotheekrente. De hypotheekrente staat op een laag historisch punt en is dus gunstig voor uw hypotheek. Op moment dat u een koopwoning heeft gevonden op de NVM openhuisroute Lelystad / Almere kunt u dus een gunstige hypotheek krijgen. http://www.glebbeekhypotheken.nl/berekeningen/rente-top-5

NHG- hypotheek

U kunt met een hypotheek onder de NHG gunstige rente krijgen omdat de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen borg staat. De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen neemt een eventuele schuld die is ontstaan bij een gedwongen verkoop van u over en kan u die schuld kwijtschelden. Het WEW doet dit als u buiten uw schuld in een probleemsituatie bent gekomen, bijvoorbeeld als gevolg van werkloosheid, scheiding en arbeidsongeschiktheid. Voorwaarde is wel dat u er alles aan heeft gedaan een restantschuld te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken.

De NHG is tot einde 2013 voor woningen geprijsd tot 276.000euro kosten koper met een maximale hypotheek van 290.000euro. Het scheelt u in de hypotheekrente tot 0,7% met niet-NHG hypotheken.

Onafhankelijk advies loont

Glebbeekhypotheken adviseert u onafhankelijk voor uw nieuwe hypotheek met de beste hypotheekrente en voorwaarden. Wij werken transparant met een fixed adviesfee of een fee op uurbasis. U heeft bij ons keuze uit [bijna] alle geldverstrekkers.

Wij kunnen uw nieuwe verzekering als onafhankelijk verzekeringsadviseur afsluiten bij alle verzekeringmaatschappijen met als resultante een gunstige premie. Wij zijn niet afhankelijk van 1 produkt zoals u dat bent bij uw bank. Wij adviseren u op basis van uw ervaring, woonwensen, financiële positie en toekomstige situatie en maken het beste financiële advies waarbij wij dit passen maken met de beste produkten. Daarnaast wensen wij u doorlopend van advies te geven.

www.glebbeekhypotheken.nl, Edwin Glebbeek, Agorahof 25 te Lelystad 0320-282231.

 

Aflossen op uw hypotheek mag nu boetevrij bij veel banken

Lelystad 05 oktober 2013-  Veel banken laten hun klanten vanaf begin oktober meer aflossen op hun hypotheek zonder boete . Dat is mooi nieuws voor klanten waarbij de hypotheek meer is dan de waarde van het onderpand. Ook als bijvoorbeeld uw beleggingsverzekering te weinig opbrengt is aflossen een mooie methode om uw hypotheek betaalbaar te houden.

De verschillende banken laten u nu dus toe om meer af te lossen dan het percentage boetevrije aflossing uit de voorwaarden.Rabobank, ABN Amro en SNS zien af van boeterente

ABN

De klanten bij ABN Amro kunnen voortaan een groot deel van de hypotheek boetevrij aflossen. Dat kan tot aan de meest actuele WOZ-waarde van de woning. De regeling is beschikbaar voor alle klanten met een ‘onder water’ hypotheek en beperkt zich niet tot schenkingen, heeft de bank woensdag bekendgemaakt.

 Op dit moment staat ongeveer 25 procent van de hypotheekklanten van ABN Amro onder water. Dat betekent dat de waarde van de woning lager is dan de hypotheekschuld. „Door extra af te lossen komt het hypotheekbedrag meer in verhouding tot de waarde van de woning waardoor de kans op restschuld kleiner wordt of verdwijnt”, aldus de bank.

De Rabobank

Rabobank maakte eerder op de dag bekend de boeterente af te zullen schaffen voor klanten die hun hypotheek versneld willen aflossen met een fiscaal vrijgestelde schenking tot 100.000 euro. Daarmee volgt Rabobank het voorbeeld van SNS Bank. ABN Amro gaat een stap verder.

Zowel Rabobank als SNS stelt klanten in staat met een eenmalige vrijstelling de gehele schenking zonder extra kosten in te zetten om de bestaande hypotheek (deels) af te lossen. De uitzondering op de bestaande regeling duurt, net als de regeling van de overheid, tot 1 januari 2015.

ING liet eerder weten de boeterente te zullen handhaven. De bank benadrukte dat de boeterente een vergoeding is voor de gemiste rente-inkomsten door het vroegtijdig terugbrengen van de lening.

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën drong er eerder op aan bij de banken om het voorbeeld van SNS Bank te volgen en geen boeterente meer te rekenen als mensen met het geld uit een schenking een fors deel van hun hypotheek vervroegd willen aflossen.

Kom langs bij uw onafhankelijkhypotheekadviseur Edwin Glebbeek en wij passen graag uw hypotheek en maken een plan waarbij uw hypotheek betaalbaar blijft. Wij zorgen ervoor dat u op nummer 1 wordt geplaatst.

 www.glebbeekhypotheken.nl,  Agorahof 25 te Lelystad, 0320-282231.

Uw woning gevonden op de Openhuizenroute Lelystad? Kom langs voor uw onafhankelijke hypotheek?

Lelystad 5 oktober 2013, De NVM verwacht veel potentiële kopers van een woning vandaag. Het is een zonnige dag en de crisis lijkt Nederland op dit moment ook te verlaten. Wij beschrijven de mogelijkheden voor uw droomhuis en optimale hypotheek op dit moment.

Zorg voor optimale aankoopresultaat van uw woning Er is op dit moment nog steeds veel te onderhandelen naar de aankoop van een koophuis ondanks dat er meer vraag op komst is. Wij adviseren u een aankoopmakelaar mee te nemen zodat u het maximale resultaat krijgt en niet teveel betaalt voor uw droomhuis.

Ook is er veel te onderhandelen omdat er veel mensen hun hypotheek niet meer kunnen betalen en de bank graag het huis voor een lagere prijs verkoopt zodat ze niet naar de veiling hoeven te gaan.

Zorg voor onafhankelijk hypotheekadvies

Ga langs bij uw onafhankelijk hypotheekadviseur die in uw situatie het beste hypotheekadvies geeft wat past bij u met vaak voordeligere hypotheekrente dan uw eigen bank en ook met goedkopere overlijdensrisicoverzekering. http://www.glebbeekhypotheken.nl/berekeningen/rente-top-5   

Kom langs bij GlebbeekHypotheken Verzekeringen en wij zorgen ervoor dat u op nummer 1 wordt gezet.

Starterslening Lelystad

Starters kunnen met de starterslening op dit moment makkelijker een eigen woning kopen waarbij dit in Lelystad tot 150.000euro is. Er wordt door de Gemeente een renteloze lening van maximaal 31.500euro gegeven voor de aankoop van een woning; waarbij u als starter dus meer kan lenen dan alleen op uw  eigen inkomen. Er vind elke drie jaar een hertoets plaats om te beoordelen of u met uw inkomen de starterslening kan overnemen.

Kortom maak uw droomhuis van de openhuizenroute een succes en kom langs bij Glebbeekhypotheken en wij zorgen ervoor dat u op nummer 1 wordt gezet met het beste hypotheekadvies en de beste hypotheekrente.

Edwin Glebbeek, www.glebbeekhypotheken.nl  0320-282231 Agorahof 25 te Lelystad.