Huizen Lelystad stijgen in prijs: Neem uw Aankoopmakelaar mee voor uw juiste aankoop in Lelystad!

Lelystad 28 februari 2014, De huizenmarkt is weer in de Lift en in Lelystad zijn de prijzen ten opzichte van een jaar terug [jan 2013] met 11% gestegen. Het aantal transacties is in Lelystad met 22% gestegen wat dus achter blijft als we dit vergelijken met het landelijk gemiddelde. Bron: Woningmarktcijfers.nl

Wij adviseren u een aankoopmakelaar mee te nemen bij uw aankoop omdat er nog steeds te onderhandelen is over de prijs van uw koophuis in Lelystad. Er is nog steeds een ruim aanbod en sommige huizen staan wel circa 2 jaar in de verkoop. Daarnaast worden sommige huizen verkocht door de bank. Dit kan extra voordelig zijn omdat het huis dan verlaten is door de oude kopers die in de financiële problemen zijn gekomen.

Wij adviseren u om een aankoopmakelaar te betalen op basis van prestatie en niet op basis van een fixed fee zodat deze makelaar echte een resultaat moet genereren en u zo de kosten beter kan terugverdienen. De aankoopmakelaar kan u verder adviseren over de koopakte en de bouwkundig staat van uw woning.

Als financieel onafhankelijk adviseur wensen wij uw financiering optimaal te maken met de beste hypotheekrente en voorwaarden en verzekeringen. U moet niet teveel betalen voor uw woning zodat u voor de langere termijn met de hypotheeklasten, het op dat moment, optimale resultaat behaalt.
Glebbeekhypotheken wij werken voor uw Resultaat!

Edwin Glebbeek, www.glebbeekhypotheken.nl 0320-282231 Agorahof 25 te Lelystad

Hypotheek goedkoper door lagere hypotheekrente en kosten

Lelystad, 19 februari 2014, Een hypotheek is goedkoper geworden door verschillende factoren in de afgelopen jaren. Zo is de overdrachtsbelasting van 6% naar 2% gegaan en zijn de notaristarieven door concurrentie fors omlaag gegaan. De hypotheekrente is ten opzichte van vorig jaar circa een 0,5% lager en staat op een historisch laag punt. De kosten voor advies zijn ook transparant en sinds het provisieverbod gemiddeld omlaag gegaan van gemiddeld 2750euro naar circa 2250.

U kunt dus een voordeel hebben bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Echter blijft de kwaliteit van uw hypotheekadvies ook belangrijk en kunt u blijkens onderzoeken bij een onafhankelijk financieel adviseur besparen op verzekeringen en rente waarbij u bij een hoger adviestarief uw kosten terug kan verdienen. Hypotheekadviseurs worden bijvoorbeeld beoordeeld op Independer.

De kwaliteit van het advies zit verder in een persoonlijke begeleiding nu en in de toekomst en bijvoorbeeld hulp bij de belastingen, aanvraag starterslening en optimaal financieel plan aansluitden op uw toekomst. Bij een bestaande hypotheek is advies nog belangrijker omdat u gebruik kan maken van fiscale voordelen en nog gebruik maken van de goedkopere aflossingsvrije hypotheek.

Kortom een hypotheek afsluiten is op dit moment een stuk gunstiger door de lagere kosten en hypotheekrente waarbij u bij een onafhankelijk adviseur gebruik kan maken van transparant en juist advies met de de laagste prijzen.
Edwin Glebbeek, www.glebbeekhypotheken.nl Agorahof 25 te Lelystad 0320-282231.

Nieuwe toets NHG bij relatiebreuk leidt tot overname eigen hypotheekschuld

Lelystad, 03-02-2014 De NHG [Nationale Hypotheekgarantie]toetst bij een rest-hypotheek-schuld niet meer met een annuïtaire hypotheektoets maar met een flexibelere “werkelijke-maandlasten-toets” dit leidt er toe dat u zelf de restschuld mag terugbetalen bij echtscheiding of relatiebreuk.

Als u bijvoorbeeld in 2009 een hypotheek heeft gesloten met NHG [Nationale Hypotheekgarantie] had u de garantie bij onvrijwillige werkeloosheid, arbeidsongeschiktheid of relatiebreuk dat u bij verlies op uw koophuis de NHG uw restschuld overnam. Echter als u dit circa 6 later gebeurt heeft de NHG de regels verandert.

U dient bij een restschuld zelf te gaan betalen omdat de NHG sinds vorige jaar toetst met een in de branche “ongebruikelijke” werkelijke maandlasten-toets die wij als hypotheekadviseur in Lelystad niet meer mogen toepassen van de gedragscode hypotheekfinanciering. Het gevolg is dat u nu opeens na verkoop van uw huis de restschuld dient terug te betalen aan uw bank.

Het heeft er mee te maken dat huizen zijn gedaald in prijs en mensen na de crisis stoppen met een relatie. Ik vraag mij alleen af of dit fair is en hoe kan de NHG eigenlijk eenzijdig het “contract” met de hypotheekklant wijzigen. Het is natuurlijk ook zo dat veel mensen uit elkaar gaan maar ik vraag mij dus af of de NHG dit zomaar mag doen en de “garantie” is dus een relatief begrip.

auteur: Edwin Glebbeek, , 0320-282231.