Toetsrente 2e kwartaal 2014 onveranderd, hypotheekrente licht dalend

23 april 2014 Lelystad, De AFM bepaalt dat de rente voor het toetsen van een hypotheek gelijk blijft. Voor hypotheken met een rentevastperiode korter dan tien jaar moet worden gerekend met een toetsrente om te bepalen of een hypotheek verantwoord is. De toetsrente voor het tweede kwartaal bedraagt 5%.

De hypotheekrente voor 10 en 20 jaar vast is licht omlaag gegaan*

De hypotheekrente staat op dit moment nog op een laag niveau en het verschil tussen 10 en 20 jaar is nu circa 0,4% wat dus erg dicht bij elkaar bevind. De hypotheekrente is bij veel geldverstrekkers het afgelopen kwartaal met circa 0,1% omlaag gegaan.

De verwachting is dat de hypotheekrentetarieven voor rentevast perioden van 1 jaar en langer de komende twee weken ongeveer gelijk zullen blijven dan wel licht zullen stijgen. De wereldeconomie trekt vooral in Amerika aan. Daar zullen de economische cijfers waarschijnlijk verbeteren na de tijdelijke zwakte als gevolg van het slechte weer. Verder gaan wij er nog steeds van uit dat de onrust in de Oekraïne afneemt. Daarom voorzien wij in de komende maanden een stijging van de Amerikaanse lange rente. De Duitse en Nederlandse rente zullen eveneens stijgen, maar minder ons inziens.

Korte rente blijft gelijk*

De ECB heeft de rente in april ongewijzigd gelaten. De inflatie is gedurende een langere periode ruim onder de beoogde (bijna) 2% gaan liggen. We verwachten vooralsnog geen verdere verruimende maatregelen van de ECB op korte termijn. Mede daarom zien we de euriborrentes niet meer terugvallen naar de niveaus van enkele maanden geleden, maar zullen deze voorlopig ruwweg stabiel blijven.

Wij verwachten op grond van het bovenstaande dat de komende twee weken de variabele hypotheekrente ongeveer gelijk zal blijven.

www.glebbeekhypotheken.nl Edwin Glebbeek, Agorahof 25 8224 JG Lelystad, 0320-282231

* disclameer kunnen geen rechten ontleend worden aan deze benoemingen en wij zullen geen enkele aansprakelijkheid voor onjuistheden in de gegevens of prognoses noch voor de consequenties van het al dan niet handelen op basis van de gepresenteerde renteprognoses en/of gegevens

Zonnige opkomst verwacht op NVM openhuizendag 5 april

Lelystad 5 april 2014. Aanstaande zaterdag is de NVM openhuizendag weer met een verwachte zonnige opkomst. De huizenmarkt is in vergelijk met 2013 positiever gestemd. Dit komt door de lage hypotheekrente, de toenemende economie en nieuwe mogelijkheden met de restschuld voor uw hypotheek. Ook zijn er weer meer oriënteerders op de huizenmarkt benieuwd naar de toekomstige prijsontwikkeling van hun eigen huur in vergelijk met de hypotheek van een koophuis.

Onafhankelijk hypotheekadvies is cruciaal om uw optimale hypotheek vast te stellen met de beste hypotheekrente en verzekering-premies van alle partijen in de hypothekenmarkt met de beste voorwaarden. Kom uw ongekleurde hypotheek berekenen voor uw droomhuis in Lelystad op de Agorahof 25 te Lelystad bij Edwin Glebbeek van Glebbeekhypotheken 0320-282231. www.glebbeekhypotheken.nl