Oproep: Kom uw woekerpolis/beleggingsverzekering ontwoekeren en zorg ervoor dat uw beleggingspolis verbetert

Lelystad 10-03-205 Het ontwoekeren van woeker/beleggingspolissen is nog steeds een belangrijk item bij de AFM. Veel verzekeraars hebben nog niet al hun klanten ontwoekerd en geactiveerd. De tussenperonen dienen ook meer actie te ondernemen samen met de klanten. Onze ervaring is dat veel klanten niet langs willen komen waarbij ze veel kansen laten liggen om de polis te verbeteren.

In dit stuk beschrijven wij de mogelijkheden wat u met een beleggingspolis kan doen. Dit stuk gaat niet in op mogelijke compensatiemogelijkheden bij verzekeraars. U kunt zicht aanmelden bij de verzekeraar en of claimclubjes voor uw verzekering voor mogelijke compensatie.

Verbeteren verzekeringspolis met lagere kosten in een nieuwe vorm

Veel verzekeraars hebben hun verzekeringen eindelijk verbetert met lagere kosten en lagere beleggingskosten. U kunt een gratis een offerte opvragen bij uw verzekeraar; uw huidige tussenpersoon dient deze analyse en verbetering aan te bieden.

Nieuwe overlijdensrisicoverzekering met lagere premie en vaak zonder gezondheidswaarborgen

U kunt als u een beleggingspolis heeft en of hybride spaar-belegpolis uw overlijdensrisicoverzekering los koppelen, waarbij u lagere kosten kan krijgen in de polis. Uw overlijdensrisicoverzekering bij de huidige verzekeringsmaatschappij kan dan los goedkoper afgesloten worden vaak zonder medische waarborgen. Uw inleg wordt dan verbetert omdat u meer inlegt in de polis. Ook dus als u spaart in een spaar-beleggingspolis en of de hybride verzekering.

Omzetten van beleggen naar aflossen

U kunt ook stoppen met uw woekerpolis en uw totale hypotheek omzetten naar een deel aflossen in plaats van de inleg in uw verzekeringspolis. Uw hypotheek wordt dan omgezet naar een annuïteitenhypotheek en of linaire hypotheek. Dit adviseren wij bij klanten die zeker willen weten wat de aflossing is en niet meer afhankelijk willen zijn van de beleggingsopbrengsten. Op moment dat u bijvoorbeeld onderwaarde heeft en wil verhuizen op termijn.

Wij adviseren om bij ons langs te komen OOk als u geen tussenpersoon meer heeft. De eerste analyse doen wij gratis conform de lijn van de AFM ook als u geen klant van ons bent.

auteur Edwin Glebbeek, Agoraohof 25 Lelystad 0320-282231.

Meer startersleningen beschikbaar in Lelystad

Lelystad 02 maart 2015 De Gemeente Lelystad gaat het aantal startersleningen verhogen van 16 tot 32 zodat de huizenmarkt in Lelystad in beweging blijft. U kunt de starterslening gebruiken bij de eerste aankoop van een koopwoning en afsluiten voor een eerste hypotheek. Het kredietplafond van €1.000.000,- wordt na verwachting al het eerste kwartaal van 2015 bereikt, de raad heeft hierdoor het besluit genomen om het kredietplafond te verhogen naar € 2.000.000,-Hierdoor kunnen zo’n 32 startersleningen worden verstrekt.

Starterslening: een renteloze lening

De starterslening is een renteloze lening die u krijgt voor uw koophuis naast uw normale hypotheek; het is maximaal 20% is van de aankoopsom inclusief verwervingskosten. Er vindt elke drie jaar een hertoets plaats op basis van uw inkomen of u deze renteloze lening zelf kan lenen.

Starterslening: nu ook voor Kluswoning

De raad is tot dit besluit gekomen om de doorstroming van de woningmarkt te bevorderen. En op deze manier worden er meer huizen verkocht. Daarnaast ziet de gemeente een toenemende mate in beleggende partijen die bestaande koopwoningen opkopen om vervolgens op te knappen en te verkopen.Dit was eerder niet mogelijk omdat deze beleggers uitgesloten waren van de regeling, maar Gemeente Lelystad heeft besloten om deze regeling ook open zetten voor deze beleggende partijen.De gemeenteraad vindt juist dat deze partijen een goede invloed op de woningmarkt heeft en moet worden beloond.Maar, kopers van huurwoningen van deze beleggende partijen hebben geen recht op een starterslening.

Gemeente Lelystad financiert starterslening in 2015

De FINANCIERING van deze starterslening wordt volledig gefinancierd door de gemeente.Voorheen financierde het RIJK de helft, maar doordat het Rijksbudget voor startersleningen is opgedroogd financiert de gemeente dit. De gemeenteraad verwacht hiermee een toenemende stroom in de woningmarkt.

Onafhankelijk hypotheekadvies met de laagse hypotheekrente

Kom uw starterslening berekenen en profiteer van de lage hypotheekrente. Edwin Glebbeek Hypotheken begeleid kopers van de start bij de aankoop van het eerste koophuis tot het financieren hiervan. Als startersleningspecialist helpen wij starters op de huizenmarkt met de beste hypotheekrente onfhankelijk van banken en zorgen ervoor dat de klant het juiste hypotheek advies krijgt.

auteur: Edwin Glebbeek, Jurjen Westa