Dubbele hypotheekrenteaftrek blijft bestaan

Lelystad, 26-11-2013 De crisismaatregel voor woningbezitters met dubbele hypotheeklasten wordt met een jaar verlengd. Dit heeft staatssecretaris Weekers van Financiën bekend gemaakt. Dat is positief nieuws voor mensen die nu nog 2 woningen hebben.

 3 opvolgende kalenderjaren dubbele aftrek

Heb je noodgedwongen twee woningen waarvan één te koop staat dan is de hypotheekrente voor beide woningen tijdelijk drie opvolgende kalenderjaren aftrekbaar. Deze crisismaatregel is nu met een jaar verlengd omdat de woningmarkt nog steeds moeizaam is. Normaal gesproken geldt deze dubbele aftrek alleen in het jaar dat de oude woning te koop is gezet en de twee daarop volgende kalenderjaren.

 Dat betekent goed nieuws als je oude woning al sinds 2011 te koop staat. Oorspronkelijk zou de crisismaatregel aan het einde van het jaar aflopen en zou je vanaf 1 januari 2014 geen hypotheekrenteaftrek meer hebben voor de te koop staande woning. Met de crisismaatregel heb je ook in 2014 hypotheekrenteaftrek over de te koop staande woning. NB staat je oude woning al te koop sinds 2010 dan eindigt wel in 2014 de hypotheekrenteaftrek over de hypotheek op je oude woning.

 Kortom: staat je oude woning vóór 2011 te koop (dus 2010 en eerder) dan eindigt per 1 januari 2014 de dubbele aftrek. Staat je oude woning sinds 2011, 2012 of 2013 te koop dan heb je in 2014 dubbele aftrek. Hetzelfde geldt als je verhuist naar een andere woning en je oude woning in 2014 te koop komt te staan.

 Terugkeerregeling tijdelijke verhuur

Ook goed nieuws voor mensen die hun te koop staande woning tijdelijk verhuren. De zogenaamde terugkeerregeling is ook met een jaar verlengd. Dat betekent dat als de huur eindigt van de te koop staande woning je weer recht hebt op renteaftrek. De verhuur moet wel plaatsvinden onder de Leegstandswet. Je Hypotheekshop-adviseur kan je meer vertellen over de exacte regels.

Edwin Glebbeek, www.glebbeekhypotheken.nl, 0320-282231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *